
Malce pikantna korenčkova juha
Juhica, ki ogreje
Malce pikantna korenčkova juha
Juhica, ki ogreje

Sestavine
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- košček svežega ingverja
- 1 rdeč čili
- 1 žlička blagega karija v prahu
- 1 kg korenja
- 2 stebli limonske trave
- 2 trakova pomarančne lupine
- 1 pločevinka (400 g) kokosovega mleka
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- kari v prahu za posip (po želji)

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- košček svežega ingverja
- 1 rdeč čili
- 1 žlička blagega karija v prahu
- 1 kg korenja
- 2 stebli limonske trave
- 2 trakova pomarančne lupine
- 1 pločevinka (400 g) kokosovega mleka
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- kari v prahu za posip (po želji)
Postopek
V veliki kozici segrejemo olje. Čebulo in česen drobno nasekljamo, ingver olupimo in naribamo, čiliju odstranimo semena in ga nasekljamo, korenje narežemo, limonsko travo pa potolčemo. Čebulo, česen, ingver in čili damo v kozico in pražimo 3 do 5 minut, da se vse zmehča. Vmešamo kari, dodamo še korenje, limonsko travo in pomarančno lupino. Nato kozico pokrijemo in na nizkem ognju dušimo še 10 minut.
Pločevinko s kokosovim mlekom pretresemo in večino zlijemo v kozico. Prilijemo tudi jušno osnovo. Juho zavremo, temperaturo zmanjšamo in počasi kuhamo 15 minut, da se korenje zelo zmehča. Limonsko travo in pomarančno lupino odstranimo, nato juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku. Razdelimo jo v jušne skodele, okrasimo z vrtincem prihranjenega kokosovega mleka in po želji posipamo še z malo karija.