
Jabolčne kocke z datlji
Jabolčne kocke z datlji

Sestavine
- 140 g jabolk
- 140 g datljev brez koščic
- 280 g svetlega rjavega sladkorja
- 220 g masla
- 170 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 100 g ovsenih kosmičev
- maščoba za pekač

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 140 g jabolk
- 140 g datljev brez koščic
- 280 g svetlega rjavega sladkorja
- 220 g masla
- 170 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 100 g ovsenih kosmičev
- maščoba za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Kvadraten pekač s stranicami 18 cm premažemo z maščobo in ga obložimo s papirjem za peko.
Datlje nasekljamo. Jabolka olupimo, odstranimo peščišča in nasekljamo. Damo jih v kozico skupaj z 2 žlicama vode, zavremo, nato pa temperaturo zmanjšamo in na nizkem ognju kuhljamo 5 minut, da se jabolka zmehčajo. Dodamo datlje, 50 g sladkorja in kuhljamo še 5 minut. Odstavimo z ognja in z vilicami zmečkamo jabolka, da dobimo gladko jabolčno maso, dobro zmešano z datlji. Prihranimo.
V ponvi nežno stopimo maslo. V skledi zmešamo moko, sodo bikarbono, kosmiče in preostali sladkor. Prelijemo z maslom in premešamo, da se kosmiči prepojijo z maslom.
Polovico kosmičeve mase razporedimo po pekaču tako, da jo s hrbtno stranjo žlice malo potlačimo. Enakomerno jo pokrijemo z jabolčno mešanico in nanjo nadevamo še preostalo kosmičevo maso, ki jo tudi potlačimo. Pečemo 30 do 35 minut, da vse skupaj postane zlato rjave barve in se utrdi. Sladico ohladimo v pekaču, nato pa narežemo na kocke.