© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jabolčne kocke z datlji

Jabolčne kocke z datlji

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jabolcne-kocke-z-datlji_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 140 g jabolk
  • 140 g datljev brez koščic
  • 280 g svetlega rjavega sladkorja
  • 220 g masla
  • 170 g moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • maščoba za pekač

Sestavine

  • 140 g jabolk
  • 140 g datljev brez koščic
  • 280 g svetlega rjavega sladkorja
  • 220 g masla
  • 170 g moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • maščoba za pekač

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Kvadraten pekač s stranicami 18 cm premažemo z maščobo in ga obložimo s papirjem za peko.

2

Datlje nasekljamo. Jabolka olupimo, odstranimo peščišča in nasekljamo. Damo jih v kozico skupaj z 2 žlicama vode, zavremo, nato pa temperaturo zmanjšamo in na nizkem ognju kuhljamo 5 minut, da se jabolka zmehčajo. Dodamo datlje, 50 g sladkorja in kuhljamo še 5 minut. Odstavimo z ognja in z vilicami zmečkamo jabolka, da dobimo gladko jabolčno maso, dobro zmešano z datlji. Prihranimo.

3

V ponvi nežno stopimo maslo. V skledi zmešamo moko, sodo bikarbono, kosmiče in preostali sladkor. Prelijemo z maslom in premešamo, da se kosmiči prepojijo z maslom.

4

Polovico kosmičeve mase razporedimo po pekaču tako, da jo s hrbtno stranjo žlice malo potlačimo. Enakomerno jo pokrijemo z jabolčno mešanico in nanjo nadevamo še preostalo kosmičevo maso, ki jo tudi potlačimo. Pečemo 30 do 35 minut, da vse skupaj postane zlato rjave barve in se utrdi. Sladico ohladimo v pekaču, nato pa narežemo na kocke.

Priljubljeni recepti

Pesini polžki s slanino in sirom

1 h 20 min
Srednje zahtevno

Preprosta juha miso

Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa

Enostavno

Solata iz rdečega zelja in vloženega čilija

Pripravite si zabavo po mehiško

40 min
Enostavno

Bržole z omako iz grozdja in korenovk

Grozdje in zelenjava tvorita slastno omako.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.