Kaj boste skuhali danes?
Vampi po tržaško
Vampi po tržaško so domača klasika, ki ne sme utoniti v pozabo
Vampi po tržaško
Vampi po tržaško so domača klasika, ki ne sme utoniti v pozabo
Sestavine
- 800 g kuhanih vampov, narezanih na rezance
- 200 g čebule
- žlica sladke rdeče mlete paprike
- žlica paradižnikove mezge ali 100 g pelatov
- 40 g maščobe
- 60 g prekajene slanine ali ostankov pršuta ali šunke
- žlica in pol drobtin ali moke
- 2 stroka česna
- sesekljan peteršilj, majaron, lovorov list, limonov sok
- 1 dl belega vina
- okoli 6 dl juhe ali vode za zalivanje
- parmezan po želji
- sol, poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 800 g kuhanih vampov, narezanih na rezance
- 200 g čebule
- žlica sladke rdeče mlete paprike
- žlica paradižnikove mezge ali 100 g pelatov
- 40 g maščobe
- 60 g prekajene slanine ali ostankov pršuta ali šunke
- žlica in pol drobtin ali moke
- 2 stroka česna
- sesekljan peteršilj, majaron, lovorov list, limonov sok
- 1 dl belega vina
- okoli 6 dl juhe ali vode za zalivanje
- parmezan po želji
- sol, poper
Postopek
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo, slanino narežemo na kocke ali rezance. Na maščobi svetlo zarumenimo čebulo, dodamo sesekljan česen in slanino ter pražimo približno 4 do 5 minut. Potresemo z moko, in ko porumeni, dodamo mleto papriko, premešamo, dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z vinom in juho.
Narezane vampe damo v omako, začinimo z majaronom, lovorom in limoninim sokom. Zavremo, solimo in popramo ter kuhamo okoli pol ure. Če namesto moke za zgostitev rajši uporabljamo drobtine, jih dodamo pred koncem kuhanja. Vampe potresemo s sesekljanim peteršiljem, premešamo in ponudimo z naribanim parmezanom.