Kaj boste skuhali danes?
Tunovi steaki z beluši
Tunovi steaki z beluši
Sestavine
- 4 tunovi steaki po 200 g (sveži ali zamrznjeni)
- sok ½ limone
- olje za peko
beluševa priloga
- sol
- poper
- 500 g belušev
- 2 žlici oljčnega olja
- ščepec sladkorja
- 0,5 dl belega vina
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 4 tunovi steaki po 200 g (sveži ali zamrznjeni)
- sok ½ limone
- olje za peko
beluševa priloga
- sol
- poper
- 500 g belušev
- 2 žlici oljčnega olja
- ščepec sladkorja
- 0,5 dl belega vina
Postopek
Tunove steake osušimo ter začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Beluše olupimo in poševno narežemo na 2 centimetra dolge kose. Narezane beluše hitro popečemo v ponvi na vročem oljčnem olju, začinimo s ščepcem sladkorja, zalijemo z vinom in pokrito dušimo približno 5 minut.
V drugi ponvi segrejemo olje. Ribje steake damo na vročo maščobo in jih na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute.
Dušene beluše začinimo s soljo in poprom. Razdelimo jih na tople krožnike in nanje serviramo lepo pečene tunove steake. Jed po želji okrasimo in takoj postrežemo.