Kaj boste skuhali danes?
Vojvodinjin krompir (pommes duchesse)
Znamenita francoska klasika, ki vedno znova očara
Vojvodinjin krompir (pommes duchesse)
Znamenita francoska klasika, ki vedno znova očara
Sestavine
- 500 g škrobnatega krompirja
- 1 jajce
- 30 g masla
- 30 g naribanega parmezana
- ščepec muškatnega oreščka
- sol in poper
- rastlinsko olje za pekač
Praznične decembrske jedi z božanskimi vonjavami in okus
Praznične jedi naj ostanejo domače, a z dodatkom pravih začimb dobijo novo toplino. Katere dišave ogrejejo telo in praznično mizo?
Tako bo pečenka pečena enakomerno (video)
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko in se enakomerno speče, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.
Top praznične sladice brez mlečnih izdelkov in jajc
Veganske praznične sladice brez masla, smetane, mleka in jajc: odlični preizkušeni recepti za goste, ki jedo vegansko ali se izogibajo mlečnim izdelkom in jajcem.
Sestavine
- 500 g škrobnatega krompirja
- 1 jajce
- 30 g masla
- 30 g naribanega parmezana
- ščepec muškatnega oreščka
- sol in poper
- rastlinsko olje za pekač
Postopek
Olupljen krompir približno 15 minut kuhamo v vreli osoljeni vodi, da se povsem zmehča. Odcedimo in pustimo, da na cedilu počiva še 2 minuti, nato pa ga pretlačimo v gladek pire brez grudic.
Beljak in rumenjak ločimo in prihranimo. V veliki skledi zmešamo rumenjak, maslo in sir, nato dodamo krompirjev pire, muškatni orešček, sol in poper. Maso dobro premešamo, da se maslo povsem stopi.
Pečico segrejemo na 220 °C. Krompirjevo maso nadevamo v dresirno vrečko s širokim zvezdastim nastavkom. Pekač obložimo s papirjem za peko in ga rahlo premažemo z rastlinskim oljem. Na pekač nabrizgamo 20 kupčkov v velikosti oreha. Beljak stepemo s ščepcem soli in z njim nežno premažemo krompirjeve kupčke, pri tem pa pazimo, da ohranimo vidne robove in vrh.
Krompirjeve kupčke pečemo 15–20 minut, da postanejo zlato rjavi in hrustljavi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pisani sladoledni korneti
Vaniljevi rogljički
So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.
Pečeno korenje s pestom iz korenčka in bazilike
Korenje je ena najstarejših gojenih vrtnin na svetu, prvotno pa naj bi ga gojili predvsem zaradi aromatičnega zelenja.