© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Morski list z grahom in školjkami

Morski list z grahom in školjkami

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Morski list z grahom in skoljkami

Sestavine

  • 1 žlička oljčnega olja
  • 50 g masla
  • 4 fileji morskega lista
  • 200 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 100 g očiščenih klapavic
  • 2 žlici suhega belega vina
  • sok ½ limone
  • sol
  • poper
  • krhlji limone za postrežbo
  • grahovi poganjki za okras
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 žlička oljčnega olja
  • 50 g masla
  • 4 fileji morskega lista
  • 200 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 100 g očiščenih klapavic
  • 2 žlici suhega belega vina
  • sok ½ limone
  • sol
  • poper
  • krhlji limone za postrežbo
  • grahovi poganjki za okras

Postopek

1

Olje in maslo segrevamo v globoki ponvi, da se začneta peniti. Dodamo ribje fileje in jih pečemo 3 do 4 minute. Previdno jih obrnemo in prelijemo z maslom, ki bi moralo biti svetlo rjave barve.

2

Temperaturo povečamo in ribam dodamo grah, školjke, vino in limonov sok. Solimo in popramo, pokrijemo s pokrovko in dušimo 3 do 4 minute, da se školjke odprejo. Školjke, ki se ne odprejo, zavržemo.

3

Jed posipamo z grahovimi poganjki in ponev postavimo na mizo. Zraven ponudimo krhlje limone.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.