© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Morski list z grahom in školjkami

Morski list z grahom in školjkami

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Morski list z grahom in skoljkami

Sestavine

  • 1 žlička oljčnega olja
  • 50 g masla
  • 4 fileji morskega lista
  • 200 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 100 g očiščenih klapavic
  • 2 žlici suhega belega vina
  • sok ½ limone
  • sol
  • poper
  • krhlji limone za postrežbo
  • grahovi poganjki za okras
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 1 žlička oljčnega olja
  • 50 g masla
  • 4 fileji morskega lista
  • 200 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 100 g očiščenih klapavic
  • 2 žlici suhega belega vina
  • sok ½ limone
  • sol
  • poper
  • krhlji limone za postrežbo
  • grahovi poganjki za okras

Postopek

1

Olje in maslo segrevamo v globoki ponvi, da se začneta peniti. Dodamo ribje fileje in jih pečemo 3 do 4 minute. Previdno jih obrnemo in prelijemo z maslom, ki bi moralo biti svetlo rjave barve.

2

Temperaturo povečamo in ribam dodamo grah, školjke, vino in limonov sok. Solimo in popramo, pokrijemo s pokrovko in dušimo 3 do 4 minute, da se školjke odprejo. Školjke, ki se ne odprejo, zavržemo.

3

Jed posipamo z grahovimi poganjki in ponev postavimo na mizo. Zraven ponudimo krhlje limone.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.