
Morski list z grahom in školjkami
Morski list z grahom in školjkami

Sestavine
- 1 žlička oljčnega olja
- 50 g masla
- 4 fileji morskega lista
- 200 g svežega ali zamrznjenega graha
- 100 g očiščenih klapavic
- 2 žlici suhega belega vina
- sok ½ limone
- sol
- poper
- krhlji limone za postrežbo
- grahovi poganjki za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 žlička oljčnega olja
- 50 g masla
- 4 fileji morskega lista
- 200 g svežega ali zamrznjenega graha
- 100 g očiščenih klapavic
- 2 žlici suhega belega vina
- sok ½ limone
- sol
- poper
- krhlji limone za postrežbo
- grahovi poganjki za okras
Postopek
Olje in maslo segrevamo v globoki ponvi, da se začneta peniti. Dodamo ribje fileje in jih pečemo 3 do 4 minute. Previdno jih obrnemo in prelijemo z maslom, ki bi moralo biti svetlo rjave barve.
Temperaturo povečamo in ribam dodamo grah, školjke, vino in limonov sok. Solimo in popramo, pokrijemo s pokrovko in dušimo 3 do 4 minute, da se školjke odprejo. Školjke, ki se ne odprejo, zavržemo.
Jed posipamo z grahovimi poganjki in ponev postavimo na mizo. Zraven ponudimo krhlje limone.