© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Morski list z grahom in školjkami

Morski list z grahom in školjkami

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Morski list z grahom in skoljkami

Sestavine

  • 1 žlička oljčnega olja
  • 50 g masla
  • 4 fileji morskega lista
  • 200 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 100 g očiščenih klapavic
  • 2 žlici suhega belega vina
  • sok ½ limone
  • sol
  • poper
  • krhlji limone za postrežbo
  • grahovi poganjki za okras

Sestavine

  • 1 žlička oljčnega olja
  • 50 g masla
  • 4 fileji morskega lista
  • 200 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 100 g očiščenih klapavic
  • 2 žlici suhega belega vina
  • sok ½ limone
  • sol
  • poper
  • krhlji limone za postrežbo
  • grahovi poganjki za okras

Postopek

1

Olje in maslo segrevamo v globoki ponvi, da se začneta peniti. Dodamo ribje fileje in jih pečemo 3 do 4 minute. Previdno jih obrnemo in prelijemo z maslom, ki bi moralo biti svetlo rjave barve.

2

Temperaturo povečamo in ribam dodamo grah, školjke, vino in limonov sok. Solimo in popramo, pokrijemo s pokrovko in dušimo 3 do 4 minute, da se školjke odprejo. Školjke, ki se ne odprejo, zavržemo.

3

Jed posipamo z grahovimi poganjki in ponev postavimo na mizo. Zraven ponudimo krhlje limone.

Priljubljeni recepti

Zelenjavne polpete

S krompirjem in bučkami - take imamo najraje!

40 min
Enostavno

Kruhki z zatarjem

Aromatični kruhki so odličen samostojni prigrizek ali spremljava jedem z žara

45 min
Enostavno

Pavlova s češnjami, vrtnicami in pistacijami

Klasična sladica v moderni izvedbi: s kokosovim jogurtom, pistacijami za teksturo in rožnimi lističi za okras

2 h 5 min
Srednje zahtevno

Pita s figami in sirom z modro plesnijo

Zelo posebna pita z orehovim krhkim testom in plemenitim nadevom

2 h 30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.