
Kaj boste skuhali danes?
Najboljši veganski sendvič
Veganska različica slavnega sendviča BLT (bacon – slanina, lettuce – solata, tomato – paradižnik) je pripravljena z gobami in domačo vegansko majonezo.
Najboljši veganski sendvič
Veganska različica slavnega sendviča BLT (bacon – slanina, lettuce – solata, tomato – paradižnik) je pripravljena z gobami in domačo vegansko majonezo.

Sestavine
- 1 majhna bageta
- 6 češnjevih paradižnikov
- nekaj listov zelene solate
veganska gobova 'slanina'
- 4 večji šampinjoni
- 1 žlica rastlinskega olja
- 2 žlici javorovega sirupa
- 2 žlički dimljene paprike
- 1 žlička česnovih granul
veganska majoneza
- sol in poper
- 200 g svilnatega tofuja
- 2 žlički dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 1 majhna bageta
- 6 češnjevih paradižnikov
- nekaj listov zelene solate
veganska gobova 'slanina'
- 4 večji šampinjoni
- 1 žlica rastlinskega olja
- 2 žlici javorovega sirupa
- 2 žlički dimljene paprike
- 1 žlička česnovih granul
veganska majoneza
- sol in poper
- 200 g svilnatega tofuja
- 2 žlički dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa
Postopek
Gobe narežemo na rezine, široke 0,5 cm, premažemo z oljem, solimo in popramo. Segrejemo oplasteno ponev in vanjo zložimo gobe. Javorov sirup zmešamo z dimljeno papriko in česnovimi granulami. Gobe pečemo 15 do 20 minut oziroma toliko časa, da se na spodnji strani zlato zapečejo. Nato jih pazljivo obrnemo na drugo stran, premažemo s sirupasto mešanico in pečemo še 5 do 10 minut oziroma tako dolgo, da dobijo temno rjavo hrustljavo skorjico, vendar jih še vedno lahko nekoliko upognemo.
Medtem bageto prečno razpolovimo. Obe polovici po dolgem prerežemo tako, da na eni daljši strani ostaneta zaprti. Češnjeve paradižnike prerežemo na pol, zeleno solato grobo narežemo.
Sestavine za vegansko majonezo damo v skledo manjšega multipraktika in zmeljemo v gladko zmes.
Sestavimo sendviča. Obe polovici bagete od znotraj premažemo z majonezo, nato pa damo vanju paradižnike, solato in gobovo ‘slanino’ ter postrežemo.
Vegansko majonezo lahko pripravimo tudi drugače ...
Če vam je od vložene čičerke ostala tekočina (akvafaba), je nikar ne zavrzite. Iz nje raje pripravite odlično vegansko majonezo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo
Prava spomladanska piščančja pojedina
Losos z gorčico in zelenjava iz pečice s smetanovim hrenom
Kosilo, ki ne zahteva veliko dela, le čakanje da se speče!
Pečena jagnjetina z rožmarinom in česnom
Piščanec z ražnja v citrusni marinadi
Piščanec, odlična marinada in malo čarovnije - pa je tu odlično kosilo.