Kaj boste skuhali danes?
Marinirana tunina s pečeno papriko
Prava poletna morska večerja
Marinirana tunina s pečeno papriko
Prava poletna morska večerja
Sestavine
- 4 tunovi steaki po 150 g
- sok 1 velike limone
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- oljčno olje za mariniranje
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 2 paradižnika
- 2 stroka česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- ½ žlice vinskega kisa
- sol
- poper
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 4 tunovi steaki po 150 g
- sok 1 velike limone
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- oljčno olje za mariniranje
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 2 paradižnika
- 2 stroka česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- ½ žlice vinskega kisa
- sol
- poper
Postopek
Tunino položimo v skledo, pokapljamo z limonovim sokom, posujemo s peteršiljem, prelijemo z oljčnim oljem in premešamo, da je obdana z marinado. Pustimo je marinirati najmanj 20 minut, med mariniranjem jo enkrat obrnemo.
Medtem na plinski kuhalni plošči ali pod žarom v pečici spečemo papriki. Pogosto ju obračamo, da lupina z vseh strani porjavi in se pojavijo mehurji. Preložimo ju v plastično vrečko, jo zapremo in papriki pustimo 10 minut, da se v lastni sopari še malo zmehčata in jima odstopi lupina.
Paradižnik za 30 sekund potopimo v vrelo vodo, preložimo v mrzlo vodo, ga olupimo, razpolovimo in odstranimo semena. Meso paradižnika narežemo na kocke. Tudi papriki olupimo, razpolovimo, odstranimo semena in narežemo. Oboje damo v skledo, solimo, dodamo sesekljan česen in peteršilj, olje in kis ter premešamo.
Tunove steake vzamemo iz marinade, solimo in popramo. Pečemo jih na rebrasti ponvi za žar 2 do 3 minute na vsaki strani, odvisno od debeline steaka. Morajo biti zapečeni, vendar še rahlo rožnati v notranjosti. Postrežemo jih s solato iz pečene paprike in paradižnika.