Kaj boste skuhali danes?
Marinirana tunina s pečeno papriko
Prava poletna morska večerja
Marinirana tunina s pečeno papriko
Prava poletna morska večerja
Sestavine
- 4 tunovi steaki po 150 g
- sok 1 velike limone
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- oljčno olje za mariniranje
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 2 paradižnika
- 2 stroka česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- ½ žlice vinskega kisa
- sol
- poper
Aperitivo - za sladko življenje po italijansko
Po vsej Italiji pred sončnim zahodom odložijo vsakodnevne skrbi, srkajo svoj najljubši koktajl ter uživajo v klepetu in prigrizkih.
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Sestavine
- 4 tunovi steaki po 150 g
- sok 1 velike limone
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- oljčno olje za mariniranje
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 2 paradižnika
- 2 stroka česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- ½ žlice vinskega kisa
- sol
- poper
Postopek
Tunino položimo v skledo, pokapljamo z limonovim sokom, posujemo s peteršiljem, prelijemo z oljčnim oljem in premešamo, da je obdana z marinado. Pustimo je marinirati najmanj 20 minut, med mariniranjem jo enkrat obrnemo.
Medtem na plinski kuhalni plošči ali pod žarom v pečici spečemo papriki. Pogosto ju obračamo, da lupina z vseh strani porjavi in se pojavijo mehurji. Preložimo ju v plastično vrečko, jo zapremo in papriki pustimo 10 minut, da se v lastni sopari še malo zmehčata in jima odstopi lupina.
Paradižnik za 30 sekund potopimo v vrelo vodo, preložimo v mrzlo vodo, ga olupimo, razpolovimo in odstranimo semena. Meso paradižnika narežemo na kocke. Tudi papriki olupimo, razpolovimo, odstranimo semena in narežemo. Oboje damo v skledo, solimo, dodamo sesekljan česen in peteršilj, olje in kis ter premešamo.
Tunove steake vzamemo iz marinade, solimo in popramo. Pečemo jih na rebrasti ponvi za žar 2 do 3 minute na vsaki strani, odvisno od debeline steaka. Morajo biti zapečeni, vendar še rahlo rožnati v notranjosti. Postrežemo jih s solato iz pečene paprike in paradižnika.