© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marinirana tunina s pečeno papriko

Prava poletna morska večerja

Marinirana tunina s pečeno papriko

Prava poletna morska večerja

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
tuna with north african spices and roasted pepper saladFabulous FishWeekend

Sestavine

  • 4 tunovi steaki po 150 g
  • sok 1 velike limone
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • oljčno olje za mariniranje
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 2 paradižnika
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • ½ žlice vinskega kisa
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 tunovi steaki po 150 g
  • sok 1 velike limone
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • oljčno olje za mariniranje
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 2 paradižnika
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • ½ žlice vinskega kisa
  • sol
  • poper

Postopek

1

Tunino položimo v skledo, pokapljamo z limonovim sokom, posujemo s peteršiljem, prelijemo z oljčnim oljem in premešamo, da je obdana z marinado. Pustimo je marinirati najmanj 20 minut, med mariniranjem jo enkrat obrnemo.

2

Medtem na plinski kuhalni plošči ali pod žarom v pečici spečemo papriki. Pogosto ju obračamo, da lupina z vseh strani porjavi in se pojavijo mehurji. Preložimo ju v plastično vrečko, jo zapremo in papriki pustimo 10 minut, da se v lastni sopari še malo zmehčata in jima odstopi lupina.

3

Paradižnik za 30 sekund potopimo v vrelo vodo, preložimo v mrzlo vodo, ga olupimo, razpolovimo in odstranimo semena. Meso paradižnika narežemo na kocke. Tudi papriki olupimo, razpolovimo, odstranimo semena in narežemo. Oboje damo v skledo, solimo, dodamo sesekljan česen in peteršilj, olje in kis ter premešamo.

4

Tunove steake vzamemo iz marinade, solimo in popramo. Pečemo jih na rebrasti ponvi za žar 2 do 3 minute na vsaki strani, odvisno od debeline steaka. Morajo biti zapečeni, vendar še rahlo rožnati v notranjosti. Postrežemo jih s solato iz pečene paprike in paradižnika.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.