
Maroško začinjena tuna
Maroško začinjena tuna

Tunini steaki za hitro kosilo – popestrimo jih z maroškimi začimbami.
Sestavine
- 20 g koriandra (stebla in listki)
- 3 stroki česna
- ½ žličke mlete paprike
- ½ žličke mletega kumina
- ½ žličke čilija v prahu
- 1 žlica limonovega soka
- 1,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 sveži tunini zrezki, debeli približno 2 ½ cm, vsak 200 g
- sol
- poper

Različne vrste mete: kdaj uporabiti katero?
Z mesecem majem se je začela sezona obiranja mete, ki bo trajala vse do pozne jeseni. Toda, ali ste vedeli, da poznamo več vrst tega osvežilnega zelišča?

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.
Sestavine
- 20 g koriandra (stebla in listki)
- 3 stroki česna
- ½ žličke mlete paprike
- ½ žličke mletega kumina
- ½ žličke čilija v prahu
- 1 žlica limonovega soka
- 1,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 sveži tunini zrezki, debeli približno 2 ½ cm, vsak 200 g
- sol
- poper
Postopek
Koriander, česen, začimbe in limonov sok damo v multipraktik in zmiksamo v pire. Multipraktik pustimo vključen in počasi prilivamo oljčno olje, da dobimo gladko gosto omako.
Tunine zrezke položimo v nekovinsko posodo in jih prelijemo z dvema tretjinama omake. Posodo pokrijemo s folijo in zrezke približno 20 minut (do 4 ure) mariniramo v hladilniku.
Segrejemo ponev ali žar. Odvečno marinado odstranimo, tunine zrezke solimo, popramo in jih, odvisno od debeline, pečemo 2 do 4 minute za srednje pečene in 2 minuti dlje za dobro pečene. Med peko jih enkrat obrnemo. Na koncu jih pokapamo s preostalo omako. Zrezke lahko postrežemo s krompirjem. Če želimo krompirju dodati maroški priokus, ga obogatimo s stopljenim maslom, čilijevo pasto harisa in sesekljanim koriandrom.