
Kitajski rezanci z raco in mlado čebulico
Kitajski rezanci so odlični za hitro kosilo
Kitajski rezanci z raco in mlado čebulico
Kitajski rezanci so odlični za hitro kosilo

Sestavine
- 1 žlica olja
- 6 mladih čebulic
- za palec velik kos ingverja
- 1⁄2 glave kitajskega zelja
- 1 majhna pločevinka vodnega kostanja ali bambusovih vršičkov, po želji
- ostanki pečene race ali 2 skuhanih in narezanih račjih prsi
- 4 žlice sojine omake
- 200 g kitajskih jajčnih rezancev
- majhen šopek koriandra
- sezamovo olje

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 1 žlica olja
- 6 mladih čebulic
- za palec velik kos ingverja
- 1⁄2 glave kitajskega zelja
- 1 majhna pločevinka vodnega kostanja ali bambusovih vršičkov, po želji
- ostanki pečene race ali 2 skuhanih in narezanih račjih prsi
- 4 žlice sojine omake
- 200 g kitajskih jajčnih rezancev
- majhen šopek koriandra
- sezamovo olje
Postopek
Mlado čebulico narežemo na polmesece, ingver olupimo in narežemo na tanke rezine, zelje tanko narežemo. Če želimo, vodni kostanj ali bambusove vršičke odcedimo. Koriander sesekljamo, rezance pa skuhamo po navodilih na embalaži.
V voku segrejemo olje. Nanj stresemo mlado čebulico in ingver, ju minuto pražimo, nato pa dodamo zelje. Na hitro ga popražimo, da ovene, in dodamo vodni kostanj ali bambusove vršičke ter meso. Na hitro pomešamo, da se vse skupaj pregreje. Dodamo sojino omako in rezance. Vse skupaj dobro premešamo in stresemo na večji krožnik. Tik preden jed postrežemo, jo potresemo s koriandrom in pokapamo z nekaj soka račje pečenke (če ga imamo) ter malce sezamovega olja.