
Torta z belo čokolado in malinami
Torta z belo čokolado in malinami

Sestavine
testo
- 200 g masla, razrezanega na koščke
- 100 g bele čokolade
- 4 velika jajca
- 200 g sladkorja
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 175 g malin (svežih ali zamrznjenih)
krema
- 200 g sesekljane bele čokolade
- 2,5 dl sladke smetane
- maslo za modla
- sladkor v prahu za posip

Sladice z ribezom, ki se kar stopijo v ustih
Rahlo kiselkast okus ribeza se odlično poda k sladkobi sladic, njegova vsestranskost pa omogoča brezmejno ustvarjalnost v kuhinji.

Hitri recepti za okusne zelenjavne juhe za vsak dan
Obilje pisane zelenjave na domačih vrtovih in tržnicah vabi da sezonske pridelke čim bolj celovito vključimo v pripravo zdravih poletnih jedi.

Ta sočna sladica je popolna poletna alternativa pitam in piškotom
Če iščete lahek in hitro pripravljen spomladanski ali poletni posladek, je francoski clafoutis s češnjami popolna izbira.
Sestavine
testo
- 200 g masla, razrezanega na koščke
- 100 g bele čokolade
- 4 velika jajca
- 200 g sladkorja
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 175 g malin (svežih ali zamrznjenih)
krema
- 200 g sesekljane bele čokolade
- 2,5 dl sladke smetane
- maslo za modla
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Dva modla premera 20 cm namastimo in njuno dno obložimo s papirjem za peko. Čokolado in maslo stopimo nad soparo, tako da ju damo v ognjevarno posodo, ki jo postavimo nad ponev, v kateri rahlo vre voda, in občasno premešamo.
Moko presejemo s pecilnim praškom. Ko se čokolada in maslo stopita, posodo odstavimo in jo pustimo minuto ali dve, da se zmes ohladi. Nato z električnim mešalnikom vmešamo jajca in sladkor. Dodamo še moko s pecilnim praškom in maline.
Zmes previdno vlijemo v modla in pečemo 20 do 25 minut, da postane testo zlato rjavo. Nato naredimo test z zobotrebcem, da se prepričamo, ali je testo pečeno. Z zobotrebcem prebodemo testo, in če ostane čist, je sladica pečena (maline lahko pustijo sled, saj so sočne). Biskvita vzamemo iz pečice in ju še 10 minut pustimo v modlih, da se ohladita. Potem ju zvrnemo na rešetko, da se dokončno ohladita.
Kremo pripravimo tako, da damo čokolado v ognjevarno posodo in ji prilijemo 1 dl smetane. Nato posodo postavimo nad vodno kopel in mešamo, da se čokolada stopi in dobimo gladko kremo. Posodo odstavimo in pustimo, da se krema ohladi na sobno temperaturo. Stepemo preostalo sladko smetano in jo vmešamo v ohlajeno kremo.
Ko se biskvita ohladita, enega premažemo s kremo in ga nato pokrijemo z drugim biskvitom, posipamo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Nasvet
Če nimamo dveh enakih modlov, biskvit spečemo v nekoliko večjem modlu in čas peke podaljšamo za 5 do 10 minut. Ohlajen pečen biskvit prerežemo, obložimo s kremo in sestavimo torto.