
Testenine s tunino in pestom iz rukole in peteršilja
Testenine s tunino in pestom iz rukole in peteršilja

Sestavine
- 400 g testenin
- 150 g stročjega fižola
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 1 velik šop peteršilja
- 100 g rukole
- 180 g tunine v oljčnem olju
- lupina in sok 1 limone
- 180 g tunine v lastnem soku
- 2 žlici kisle smetane ali kremnega sira
- sol
- poper

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 400 g testenin
- 150 g stročjega fižola
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 1 velik šop peteršilja
- 100 g rukole
- 180 g tunine v oljčnem olju
- lupina in sok 1 limone
- 180 g tunine v lastnem soku
- 2 žlici kisle smetane ali kremnega sira
- sol
- poper
Postopek
Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vode in jim zadnje 3 minute kuhanja dodamo razpolovljene češnjeve paradižnike in fižol. Vse skupaj odcedimo, nekaj tekočine od kuhanja pa prihranimo. Obe tunini odcedimo, oljčno olje prihranimo.
Peteršilj operemo, ga grobo nasekljamo in damo v posodo sekljalnika skupaj s polovico rukole, 3 žlicami oljčnega olja, limonovim sokom in lupino, z malo vode od kuhanja testenin ter soljo in poprom. Vse skupaj sesekljamo v pesto.
Odcejene testenine z zelenjavo stresemo nazaj v lonec, dodamo pesto, vso tunino, kislo smetano ali sir ter mešamo, da se vse skupaj segreje. Jed odstavimo z ognja, potresemo s preostalo rukolo in še enkrat premešamo.