Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine s tunino in pestom iz rukole in peteršilja

Testenine s tunino in pestom iz rukole in peteršilja

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 400 g testenin
  • 150 g stročjega fižola
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 1 velik šop peteršilja
  • 100 g rukole
  • 180 g tunine v oljčnem olju
  • lupina in sok 1 limone
  • 180 g tunine v lastnem soku
  • 2 žlici kisle smetane ali kremnega sira
  • sol
  • poper

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 400 g testenin
  • 150 g stročjega fižola
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 1 velik šop peteršilja
  • 100 g rukole
  • 180 g tunine v oljčnem olju
  • lupina in sok 1 limone
  • 180 g tunine v lastnem soku
  • 2 žlici kisle smetane ali kremnega sira
  • sol
  • poper

Postopek

1

Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vode in jim zadnje 3 minute kuhanja dodamo razpolovljene češnjeve paradižnike in fižol. Vse skupaj odcedimo, nekaj tekočine od kuhanja pa prihranimo. Obe tunini odcedimo, oljčno olje prihranimo.

2

Peteršilj operemo, ga grobo nasekljamo in damo v posodo sekljalnika skupaj s polovico rukole, 3 žlicami oljčnega olja, limonovim sokom in lupino, z malo vode od kuhanja testenin ter soljo in poprom. Vse skupaj sesekljamo v pesto.

3

Odcejene testenine z zelenjavo stresemo nazaj v lonec, dodamo pesto, vso tunino, kislo smetano ali sir ter mešamo, da se vse skupaj segreje. Jed odstavimo z ognja, potresemo s preostalo rukolo in še enkrat premešamo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.