Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Njoki s stročjim fižolom in peteršiljevim pestom

Njoki s stročjim fižolom in peteršiljevim pestom

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

peteršiljev pesto

  • 100 g peteršilja
  • 1 strok česna
  • 40 g indijskih oreškov
  • 1,2 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 40 g nastrganega parmezana in po želji še malo, ko postrežemo
  • nastrgana lupinica 1 bio limone
  • sol in poper
  • 500 g njokov
  • 450 g stročjega fižola
  • sol

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

peteršiljev pesto

  • 100 g peteršilja
  • 1 strok česna
  • 40 g indijskih oreškov
  • 1,2 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 40 g nastrganega parmezana in po želji še malo, ko postrežemo
  • nastrgana lupinica 1 bio limone
  • sol in poper
  • 500 g njokov
  • 450 g stročjega fižola
  • sol

Postopek

1

Peteršilj osmukamo in stebla zavržemo. Indijske oreške popražimo. Stroke fižola prerežemo na pol.

2

Peteršilj grobo nasekljamo in ga stresemo v multipraktik skupaj s česnom, oreški in oljem. Vse zmeljemo do gladkega. Zmes postrgamo v skledo in primešamo parmezan, limonovo lupinico, sol in poper. Postavimo na stran.

3

Večjo kozico napolnimo z vodo, ki jo malce solimo in zavremo. Vanjo stresemo njoke in stročji fižol ter pustimo vreti 2 do 3 minute, da njoki splavajo na površje. Nato njoke in fižol odcedimo ter na hitro zmešamo s pestom. Jed razdelimo v štiri sklede in po želji potresemo s še malo nastrganega parmezana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.