
Njoki s stročjim fižolom in peteršiljevim pestom
Njoki s stročjim fižolom in peteršiljevim pestom

Sestavine
peteršiljev pesto
- 100 g peteršilja
- 1 strok česna
- 40 g indijskih oreškov
- 1,2 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 40 g nastrganega parmezana in po želji še malo, ko postrežemo
- nastrgana lupinica 1 bio limone
- sol in poper
- 500 g njokov
- 450 g stročjega fižola
- sol

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
peteršiljev pesto
- 100 g peteršilja
- 1 strok česna
- 40 g indijskih oreškov
- 1,2 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 40 g nastrganega parmezana in po želji še malo, ko postrežemo
- nastrgana lupinica 1 bio limone
- sol in poper
- 500 g njokov
- 450 g stročjega fižola
- sol
Postopek
Peteršilj osmukamo in stebla zavržemo. Indijske oreške popražimo. Stroke fižola prerežemo na pol.
Peteršilj grobo nasekljamo in ga stresemo v multipraktik skupaj s česnom, oreški in oljem. Vse zmeljemo do gladkega. Zmes postrgamo v skledo in primešamo parmezan, limonovo lupinico, sol in poper. Postavimo na stran.
Večjo kozico napolnimo z vodo, ki jo malce solimo in zavremo. Vanjo stresemo njoke in stročji fižol ter pustimo vreti 2 do 3 minute, da njoki splavajo na površje. Nato njoke in fižol odcedimo ter na hitro zmešamo s pestom. Jed razdelimo v štiri sklede in po želji potresemo s še malo nastrganega parmezana.