
Sestavine
- 2 jajci
- 120 g masla
- 120 g sladkorja
- 200 g belih krušnih drobtin
- 0,8 dl belega vina
- 100 g mletih mandljev
- nastrgana lupinica neškropljene pomaranče
- 2 tortna oblata s premerom 24 cm
- 100 g ribezove marmelade
- maslo za model
- 2,5 dl rdečega vina
- cimetova skorjica
- 80 g sladkorja

Želite prihraniti čas v kuhinji? Potem pripravite te jedi!
Kako preživeti manj časa za štedilnikom, a kljub temu jesti okusno in uravnoteženo? Z nekaj preprostimi triki in pametnim načrtovanjem!

5 idej za okusno kosilo iz pečice
Ko ni časa ali volje, da bi stali za štedilnikom, na pomoč lahko priskoči pečica in pripravi odlično kosilo, ki prepriča tudi najbolj zahtevne gurmane.

Tri sadne pite, s katerimi bo vaše poletje slajše
Poletje je čas za lahkotne, osvežilne sladice – in kaj je boljšega kot pita, polna sočnega sezonskega sadja?
Sestavine
- 2 jajci
- 120 g masla
- 120 g sladkorja
- 200 g belih krušnih drobtin
- 0,8 dl belega vina
- 100 g mletih mandljev
- nastrgana lupinica neškropljene pomaranče
- 2 tortna oblata s premerom 24 cm
- 100 g ribezove marmelade
- maslo za model
- 2,5 dl rdečega vina
- cimetova skorjica
- 80 g sladkorja
Postopek
Rumenjaka ločimo od beljakov in ju penasto umešamo z maslom in sladkorjem. Dodamo drobtine, ki smo jih pomešali z belim vinom. Vmešamo še mlete mandlje in nastrgano pomarančno lupinico. Beljak čvrsto stepemo in sneg previdno vmešamo v maso.
Polovico mase napolnimo v model za narastek, ki smo ga namazali z maslom. Pokrijemo z obema oblatoma in namažemo z marmelado. Po marmeladi razporedimo še preostalo polovico mase, površino lepo zgladimo in narastek pečemo v pečici pri 160 °C približno tri četrt ure.
Rdeče vino s cimetovo skorjico in sladkorjem močno segrejemo in pustimo na toplem približno 10 minut; potem skorjico odstranimo.
Narastek razrežemo na primerne kose, serviramo na krožnike, prelijemo z zakuhanim cimetovim vinom in postrežemo.