
Sestavine
- 2 jajci
- 120 g masla
- 120 g sladkorja
- 200 g belih krušnih drobtin
- 0,8 dl belega vina
- 100 g mletih mandljev
- nastrgana lupinica neškropljene pomaranče
- 2 tortna oblata s premerom 24 cm
- 100 g ribezove marmelade
- maslo za model
- 2,5 dl rdečega vina
- cimetova skorjica
- 80 g sladkorja
Preberite tudi

7 receptov s šparglji, ki vedno navdušijo
Šparglji so spet na meniju in mi jih še vedno obožujemo, saj so resni znanilci prave pomadi. Imamo 7 svežih in preprostih, a odličnih receptov.

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.
Sestavine
- 2 jajci
- 120 g masla
- 120 g sladkorja
- 200 g belih krušnih drobtin
- 0,8 dl belega vina
- 100 g mletih mandljev
- nastrgana lupinica neškropljene pomaranče
- 2 tortna oblata s premerom 24 cm
- 100 g ribezove marmelade
- maslo za model
- 2,5 dl rdečega vina
- cimetova skorjica
- 80 g sladkorja
Postopek
Rumenjaka ločimo od beljakov in ju penasto umešamo z maslom in sladkorjem. Dodamo drobtine, ki smo jih pomešali z belim vinom. Vmešamo še mlete mandlje in nastrgano pomarančno lupinico. Beljak čvrsto stepemo in sneg previdno vmešamo v maso.
Polovico mase napolnimo v model za narastek, ki smo ga namazali z maslom. Pokrijemo z obema oblatoma in namažemo z marmelado. Po marmeladi razporedimo še preostalo polovico mase, površino lepo zgladimo in narastek pečemo v pečici pri 160 °C približno tri četrt ure.
Rdeče vino s cimetovo skorjico in sladkorjem močno segrejemo in pustimo na toplem približno 10 minut; potem skorjico odstranimo.
Narastek razrežemo na primerne kose, serviramo na krožnike, prelijemo z zakuhanim cimetovim vinom in postrežemo.