© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Peresniki z bučkami in skuto

Peresniki z bučkami in skuto

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
courgette and ricotta pastaMake It TonightEveryday

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 šalotka
  • 4 majhne bučke
  • 3 stroki česna
  • 300 g peresnikov
  • majhen šopek bazilike
  • naribana lupina 1 limone
  • 50 g naribanega parmezana
  • 50 g pinjol
  • 20 g albuminske skute (rikote)
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 šalotka
  • 4 majhne bučke
  • 3 stroki česna
  • 300 g peresnikov
  • majhen šopek bazilike
  • naribana lupina 1 limone
  • 50 g naribanega parmezana
  • 50 g pinjol
  • 20 g albuminske skute (rikote)
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip

Postopek

1

Šalotko in česen olupimo in drobno sesekljamo. Bučke razpolovimo in narežemo na tanke rezine. V veliki ponvi segrejemo olje in približno 8 minut pražimo šalotko in bučke. Ko začnejo spreminjati barvo, dodamo česen in pražimo še 2 minuti.

2

Baziliko sesekljamo, nekaj listkov prihranimo za okras. Pinjole prepražimo v ponvici brez maščobe. Testenine skuhamo po navodilih z embalaže. Odcedimo jih in nekaj vode prihranimo. Stresemo jih v ponev z bučkami, dodamo sesekljano baziliko, limonovo lupino, parmezan in pinjole. Začinimo s soljo in poprom ter premešamo. Na testenine damo skuto in nežno premešamo, da skuta ostane v kepicah. Posujemo s parmezanom, okrasimo z baziliko in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Pečena piščančja bedra s krompirjem in tartufi

Klasična bedra in krompir bomo popestrili z dodatkom tartufov

1 h 25 min
Enostavno

Zelo pijana kupa

15 min
Enostavno

Maslena plošča

Maslena plošča bo postala zvezda prazničnega omizja!

20 min
Enostavno

Malinova šarlota z biskvitnimi piškoti

Šarlota je klasična sladica, ki bo še boljša, če bomo piškote savoiardi pripravili sami

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.