© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Peresniki z bučkami in skuto

Peresniki z bučkami in skuto

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
courgette and ricotta pastaMake It TonightEveryday

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 šalotka
  • 4 majhne bučke
  • 3 stroki česna
  • 300 g peresnikov
  • majhen šopek bazilike
  • naribana lupina 1 limone
  • 50 g naribanega parmezana
  • 50 g pinjol
  • 20 g albuminske skute (rikote)
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 šalotka
  • 4 majhne bučke
  • 3 stroki česna
  • 300 g peresnikov
  • majhen šopek bazilike
  • naribana lupina 1 limone
  • 50 g naribanega parmezana
  • 50 g pinjol
  • 20 g albuminske skute (rikote)
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip

Postopek

1

Šalotko in česen olupimo in drobno sesekljamo. Bučke razpolovimo in narežemo na tanke rezine. V veliki ponvi segrejemo olje in približno 8 minut pražimo šalotko in bučke. Ko začnejo spreminjati barvo, dodamo česen in pražimo še 2 minuti.

2

Baziliko sesekljamo, nekaj listkov prihranimo za okras. Pinjole prepražimo v ponvici brez maščobe. Testenine skuhamo po navodilih z embalaže. Odcedimo jih in nekaj vode prihranimo. Stresemo jih v ponev z bučkami, dodamo sesekljano baziliko, limonovo lupino, parmezan in pinjole. Začinimo s soljo in poprom ter premešamo. Na testenine damo skuto in nežno premešamo, da skuta ostane v kepicah. Posujemo s parmezanom, okrasimo z baziliko in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.