Kaj boste skuhali danes?
Peresniki z bučkami in skuto
Peresniki z bučkami in skuto
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 šalotka
- 4 majhne bučke
- 3 stroki česna
- 300 g peresnikov
- majhen šopek bazilike
- naribana lupina 1 limone
- 50 g naribanega parmezana
- 50 g pinjol
- 20 g albuminske skute (rikote)
- sol
- poper
- parmezan za posip
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
Namesto potice: najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 šalotka
- 4 majhne bučke
- 3 stroki česna
- 300 g peresnikov
- majhen šopek bazilike
- naribana lupina 1 limone
- 50 g naribanega parmezana
- 50 g pinjol
- 20 g albuminske skute (rikote)
- sol
- poper
- parmezan za posip
Postopek
Šalotko in česen olupimo in drobno sesekljamo. Bučke razpolovimo in narežemo na tanke rezine. V veliki ponvi segrejemo olje in približno 8 minut pražimo šalotko in bučke. Ko začnejo spreminjati barvo, dodamo česen in pražimo še 2 minuti.
Baziliko sesekljamo, nekaj listkov prihranimo za okras. Pinjole prepražimo v ponvici brez maščobe. Testenine skuhamo po navodilih z embalaže. Odcedimo jih in nekaj vode prihranimo. Stresemo jih v ponev z bučkami, dodamo sesekljano baziliko, limonovo lupino, parmezan in pinjole. Začinimo s soljo in poprom ter premešamo. Na testenine damo skuto in nežno premešamo, da skuta ostane v kepicah. Posujemo s parmezanom, okrasimo z baziliko in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Korenčkov falafel
100-odstotno rastlinski obrok, poln harmonično usklajenih okusov in hrustljave zelenjave, bo navdušil vse ljubitelje dobre hrane.