© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Štruca s šparglji, olivami in posušenimi paradižniki

V štruci, ki jo lahko odnesete tudi na piknik, boste začutili pomlad v vsakem grižljaju!

Štruca s šparglji, olivami in posušenimi paradižniki

V štruci, ki jo lahko odnesete tudi na piknik, boste začutili pomlad v vsakem grižljaju!

Čas priprave 1 h 5 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 štruca, 10 kosov
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
asparagus sundried tomato and olive loaf

Sestavine

  • 1 dl oljčnega olja
  • 250 g špargljev, razrezanih na 3 dele
  • 200 g moke
  • malo soli
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlica timijana
  • 3 velika jajca
  • 1 dl mleka
  • pest izkoščičenih črnih oliv
  • 100 g narezanih posušenih paradižnikov
  • 100 g naribanega sira (npr. gavda, grojer)
  • oljčno olje za model

Sestavine

  • 1 dl oljčnega olja
  • 250 g špargljev, razrezanih na 3 dele
  • 200 g moke
  • malo soli
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlica timijana
  • 3 velika jajca
  • 1 dl mleka
  • pest izkoščičenih črnih oliv
  • 100 g narezanih posušenih paradižnikov
  • 100 g naribanega sira (npr. gavda, grojer)
  • oljčno olje za model

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Z oljem namastimo podolgovati model (približno 22 x 10 x 5 cm) in ga obložimo s papirjem za peko. Šparglje skuhamo v slani vodi, kuhamo jih 2 minuti, jih odcedimo, speremo pod hladno vodo in nežno obrišemo.

2

V večji skledi zmešamo moko, timijan in malo soli. Na sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo rahlo razžvrkljana jajca, mleko in olje, vseskozi pa mešamo, da se moka poveže s tekočino in dobimo gladko maso.

3

Pet špargljev in nekaj oliv prihranimo za pozneje. Preostale šparglje, posušene paradižnike, olive in dve tretjini sira dodamo pripravljeni masi. Testo vlijemo v model, po vrhu položimo šparglje in olive, ki smo jih prihranili, in posujemo s preostalim sirom. Pečemo 35 do 40 minut, da se štruca hrustljavo in zlato zapeče. Najprej jo 5 minut hladimo v modlu, potem pa jo zvrnemo iz modla in hladimo na rešetki.

Priljubljeni recepti

Česnova majoneza (aïoli) z žafranom

Česnovo majonezo postrežemo ob dobrotah z žarom

15 min
Enostavno

Granola, pečena z javorovim sirupom

Sladek zajtrk, pri katerem za zdravo ravnotežje poskrbijo žitarice, hranljivi oreški in semena ter sadje, je eden od najboljših začetkov dneva. Domača granola bo prepričala tudi tiste, ki so do zdaj mislili, da kosmičev ne marajo!

50 min
Enostavno

Bučni namaz s pistacijami

Odlična kombinacija buče in pistacije!

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.