
Testenine s pečeno poletno zelenjavo in panceto
Z bučkami, jajčevci in paradižnikom
Testenine s pečeno poletno zelenjavo in panceto
Z bučkami, jajčevci in paradižnikom

Sestavine
- 3 bučke
- 1 večji jajčevec
- 400 g podolgovatih paradižnikov
- 8 strokov česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 400 g testenin peresnikov
- 150 g pancete v koščkih
- nekaj kapljic oljčnega olja
- 25 g parmezana
- sol
- pest listov bazilike
- parmezan, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 3 bučke
- 1 večji jajčevec
- 400 g podolgovatih paradižnikov
- 8 strokov česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 400 g testenin peresnikov
- 150 g pancete v koščkih
- nekaj kapljic oljčnega olja
- 25 g parmezana
- sol
- pest listov bazilike
- parmezan, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Bučke razpolovimo in narežemo, jajčevec razrežemo na obročke, nato še na manjše koščke, paradižnike razpolovimo. Stroke česna pustimo v lupini. Zelenjavo in česen damo v velik pekač, prelijemo z oljem in začinimo s soljo, premešamo in razporedimo po pekaču v eni plasti, pečemo 35 minut, po 20 minutah premešamo.
Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Odcedimo vodo, nekaj tekočine, v kateri smo testenine kuhali, pa prihranimo.
Panceto in nekaj kapljic oljčnega olja damo v posodo, v kateri smo kuhali testenine. Pražimo jo 2 do 3 minute, da se zlato zapeče in postane hrustljava. V posodo vrnemo testenine in dodamo nariban parmezan, pečeno zelenjavo (česen iztisnemo iz lupine) in nekaj žlic tekočine, v kateri smo kuhali testenine. Primešamo še večino listov bazilike. Pred postrežbo jed posujemo s parmezanom in preostalimi listi bazilike.