Kaj boste skuhali danes?
Testenine »Morje«
Morske testenine malo drugače
Testenine »Morje«
Morske testenine malo drugače
Sestavine
- 1 dl oljčnega olja
- 4 stroki česna
- 1 ne prehudo pekoč feferonček (peperončino)
- 3 dl nesoljene ribje jušne osnove
- 4 kvadratki alg kombu
- 1 list alg nor
- 400 g špagetov (najbolje vrste alla chitarra)
- 20 g tunine botarge
Vsak dan medenjak: nova družinska adventna tradicija
Medenjaki so imenitni tudi za okraševanje in obdarovanje. Okrasimo drevesce ali pa izdelajmo adventni koledar, s katerim bo vsak dan poln prazničnega pričakovanja.
Naveličani enoličnih zajtrkov? Preizkusite te recepte
Ovseni kosmiči so zdravi, hranljivi in čudovito vsestranski. Z nekaj izvirnosti si lahko vsak dan pričaramo povsem nov in slasten zajtrk.
David Vračko: Njegova najnovejša pogruntavščina je MakDonalc
David Vračko je eden tistih chefov, ki kuhanje živijo. Obed pod njegovo taktirko pa je vsakič unikatno kuharsko gledališče.
Sestavine
- 1 dl oljčnega olja
- 4 stroki česna
- 1 ne prehudo pekoč feferonček (peperončino)
- 3 dl nesoljene ribje jušne osnove
- 4 kvadratki alg kombu
- 1 list alg nor
- 400 g špagetov (najbolje vrste alla chitarra)
- 20 g tunine botarge
Postopek
V hladno ponev damo olje in na nizkem ognju porumenimo 4 cele stroke česna. Dodamo feferonček in 3 dl nesoljene ribje jušne osnove. Dodamo še alge, najprej alge kombu in nato alge nori, ter mešamo, da se stopijo. Omako pokuhamo in dodamo špagete, po približno 15 minutah bodo kuhane na zob (al dente). Testenine med kuhanjem vpijejo vso tekočino, če je zmanjka in so testenine še trde, lahko dodamo še malo ribje jušne osnove. Ko so testenine kuhane, jih prestavimo na krožnik in dodamo tunino botargo (po želji lahko tudi več ali manj, saj ima botarga zelo intenziven okus).
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kostanjev zvitek v slaninskem ovoju
Kostanj in slanina se v tem receptu združita v pravo praznično poslastico