© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ruladice v listih blitve z rižem in jurčki

Iz blitve se da pripraviti tudi okusne ruladice

Ruladice v listih blitve z rižem in jurčki

Iz blitve se da pripraviti tudi okusne ruladice

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ruladice v listih blitve z rižem in jurčki

Sestavine

  • 2 šalotki
  • 120 g dolgozrnatega riža
  • 2 žlici masla
  • 2,5 dl čiste kokošje juhe
  • 1 rumena paprika
  • 200 g svežih jurčkov
  • 4 žlice kisle smetane
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica timijanovih lističev
  • 1 žlica sojine omake
  • sol
  • 12 listov blitve
  • maslo za model in premaz

Sestavine

  • 2 šalotki
  • 120 g dolgozrnatega riža
  • 2 žlici masla
  • 2,5 dl čiste kokošje juhe
  • 1 rumena paprika
  • 200 g svežih jurčkov
  • 4 žlice kisle smetane
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica timijanovih lističev
  • 1 žlica sojine omake
  • sol
  • 12 listov blitve
  • maslo za model in premaz

Postopek

1

Šalotko olupimo, drobno narežemo in v kozici skupaj z rižem na maslu prepražimo. Dolijemo čisto kokošjo juho. Papriko in jurčke očistimo in narežemo na drobne kocke, jih dodamo k rižu, solimo in premešamo. Riž na blagem ognju dušimo do mehkega. Pustimo, da se riž malo ohladi, nato vmešamo kislo smetano, oljčno olje, lističe timijana in sojino omako.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Liste blitve operemo, osušimo in razprostremo na delovni površini. Odstranimo stebla, na liste porazdelimo riževo zmes, zunanje strani listov zavihamo navznoter in zvijemo. Model za narastke namažemo z maslom.

3

Ruladice zložimo v pripravljen model in jih rahlo namažemo z maslom. V pečici pečemo 10 minut.

Priljubljeni recepti

Cheesecake

Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.

1 h 15 min
Enostavno

Italijanski sendvič

Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič

10 min
Enostavno

Telečje kroglice z aromatično paradižnikovo omako

Telečji "čufti" s paradižnikovo omako

1 h
Srednje zahtevno

Dušena vratovina v čebulni omaki

Čebulna omaka popestri vratovino, ki se v ustih kar topi.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.