Kaj boste skuhali danes?
Ruladice v listih blitve z rižem in jurčki
Iz blitve se da pripraviti tudi okusne ruladice
Ruladice v listih blitve z rižem in jurčki
Iz blitve se da pripraviti tudi okusne ruladice
Sestavine
- 2 šalotki
- 120 g dolgozrnatega riža
- 2 žlici masla
- 2,5 dl čiste kokošje juhe
- 1 rumena paprika
- 200 g svežih jurčkov
- 4 žlice kisle smetane
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica timijanovih lističev
- 1 žlica sojine omake
- sol
- 12 listov blitve
- maslo za model in premaz
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 šalotki
- 120 g dolgozrnatega riža
- 2 žlici masla
- 2,5 dl čiste kokošje juhe
- 1 rumena paprika
- 200 g svežih jurčkov
- 4 žlice kisle smetane
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica timijanovih lističev
- 1 žlica sojine omake
- sol
- 12 listov blitve
- maslo za model in premaz
Postopek
Šalotko olupimo, drobno narežemo in v kozici skupaj z rižem na maslu prepražimo. Dolijemo čisto kokošjo juho. Papriko in jurčke očistimo in narežemo na drobne kocke, jih dodamo k rižu, solimo in premešamo. Riž na blagem ognju dušimo do mehkega. Pustimo, da se riž malo ohladi, nato vmešamo kislo smetano, oljčno olje, lističe timijana in sojino omako.
Pečico segrejemo na 180 °C. Liste blitve operemo, osušimo in razprostremo na delovni površini. Odstranimo stebla, na liste porazdelimo riževo zmes, zunanje strani listov zavihamo navznoter in zvijemo. Model za narastke namažemo z maslom.
Ruladice zložimo v pripravljen model in jih rahlo namažemo z maslom. V pečici pečemo 10 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!