
Špageti z morsko žabo
Špageti z morsko žabo

Sestavine
- 400 g špagetov
- 400 g fileja morske žabe
- 2 manjši čebuli
- 3 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 25 g masla
- 500 g zrelega paradižnika ali pločevinka (400 g) pelatov
- 1 dl ribje jušne osnove
- sol
- poper
ko postrežemo
- pest češnjevih paradižnikov
- oljčno olje
- listi bazilike

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 400 g špagetov
- 400 g fileja morske žabe
- 2 manjši čebuli
- 3 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 25 g masla
- 500 g zrelega paradižnika ali pločevinka (400 g) pelatov
- 1 dl ribje jušne osnove
- sol
- poper
ko postrežemo
- pest češnjevih paradižnikov
- oljčno olje
- listi bazilike
Postopek
Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Paradižnik za eno minuto potopimo v vrelo vodo, ga prelijemo s hladno vodo, olupimo in nasekljamo.
V ponvi segrejemo oljčno olje in maslo in z vseh strani popečemo ribje fileje, da dobijo lepo barvo. Vzamemo jih iz ponve in shranimo. V isti maščobi 5 minut pražimo čebulo, da se zmehča, nato dodamo česen, premešamo in pražimo, da zadiši. Dodamo paradižnik, solimo, popramo in kuhljamo 10 minut.
Medtem v vreli slani vodi skuhamo testenine.
Popečene ribje fileje narežemo na kolobarje in jih damo v omako. Dolijemo še ribjo osnovo in kuhamo 5 minut. V manjši ponvi na oljčnem olju popečemo češnjeve paradižnike. Testenine odcedimo, stresemo v ponev in premešamo. Razdelimo jih na krožnike ter okrasimo s češnjevimi paradižniki in listi bazilike.