Kaj boste skuhali danes?
Špageti z morsko žabo
Špageti z morsko žabo
Sestavine
- 400 g špagetov
- 400 g fileja morske žabe
- 2 manjši čebuli
- 3 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 25 g masla
- 500 g zrelega paradižnika ali pločevinka (400 g) pelatov
- 1 dl ribje jušne osnove
- sol
- poper
ko postrežemo
- pest češnjevih paradižnikov
- oljčno olje
- listi bazilike
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 400 g špagetov
- 400 g fileja morske žabe
- 2 manjši čebuli
- 3 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 25 g masla
- 500 g zrelega paradižnika ali pločevinka (400 g) pelatov
- 1 dl ribje jušne osnove
- sol
- poper
ko postrežemo
- pest češnjevih paradižnikov
- oljčno olje
- listi bazilike
Postopek
Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Paradižnik za eno minuto potopimo v vrelo vodo, ga prelijemo s hladno vodo, olupimo in nasekljamo.
V ponvi segrejemo oljčno olje in maslo in z vseh strani popečemo ribje fileje, da dobijo lepo barvo. Vzamemo jih iz ponve in shranimo. V isti maščobi 5 minut pražimo čebulo, da se zmehča, nato dodamo česen, premešamo in pražimo, da zadiši. Dodamo paradižnik, solimo, popramo in kuhljamo 10 minut.
Medtem v vreli slani vodi skuhamo testenine.
Popečene ribje fileje narežemo na kolobarje in jih damo v omako. Dolijemo še ribjo osnovo in kuhamo 5 minut. V manjši ponvi na oljčnem olju popečemo češnjeve paradižnike. Testenine odcedimo, stresemo v ponev in premešamo. Razdelimo jih na krožnike ter okrasimo s češnjevimi paradižniki in listi bazilike.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Šarkelj« s kandiranim sadjem
Skuše po maroško
Hruška s snežno kapo
Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem
Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti