
Špageti z morsko žabo
Špageti z morsko žabo

Sestavine
- 400 g špagetov
- 400 g fileja morske žabe
- 2 manjši čebuli
- 3 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 25 g masla
- 500 g zrelega paradižnika ali pločevinka (400 g) pelatov
- 1 dl ribje jušne osnove
- sol
- poper
ko postrežemo
- pest češnjevih paradižnikov
- oljčno olje
- listi bazilike

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 400 g špagetov
- 400 g fileja morske žabe
- 2 manjši čebuli
- 3 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 25 g masla
- 500 g zrelega paradižnika ali pločevinka (400 g) pelatov
- 1 dl ribje jušne osnove
- sol
- poper
ko postrežemo
- pest češnjevih paradižnikov
- oljčno olje
- listi bazilike
Postopek
Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Paradižnik za eno minuto potopimo v vrelo vodo, ga prelijemo s hladno vodo, olupimo in nasekljamo.
V ponvi segrejemo oljčno olje in maslo in z vseh strani popečemo ribje fileje, da dobijo lepo barvo. Vzamemo jih iz ponve in shranimo. V isti maščobi 5 minut pražimo čebulo, da se zmehča, nato dodamo česen, premešamo in pražimo, da zadiši. Dodamo paradižnik, solimo, popramo in kuhljamo 10 minut.
Medtem v vreli slani vodi skuhamo testenine.
Popečene ribje fileje narežemo na kolobarje in jih damo v omako. Dolijemo še ribjo osnovo in kuhamo 5 minut. V manjši ponvi na oljčnem olju popečemo češnjeve paradižnike. Testenine odcedimo, stresemo v ponev in premešamo. Razdelimo jih na krožnike ter okrasimo s češnjevimi paradižniki in listi bazilike.