
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 250 g masla
- 400 g svetlega sladkorja muskovado
- 4 velika jajca
- 150 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ščepec soli
- 200 g malin

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 250 g masla
- 400 g svetlega sladkorja muskovado
- 4 velika jajca
- 150 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ščepec soli
- 200 g malin
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Model obložimo s papirjem za peko. Obe vrsti čokolade nasekljamo, damo v kozico, dodamo maslo in sladkor ter počasi stopimo. Maso občasno premešamo s kuhalnico. Ko je masa stopljena, jo odstavimo z ognja.
V stopljeno čokolado drugega za drugim vmešamo jajca. Vmešamo še presejano moko, kakav in ščepec soli, nato pa še polovico malin. Testo razporedimo v pekač velikosti 20 x 30 cm in po vrhu potresemo preostale maline. Pečemo v pečici na srednjem vodilu 35 minut, če pa imamo rajši čvrstejšo strukturo testa, pa še 5 minut dlje. Sladico narežemo, ko se ohladi. V zaprti posodi jo lahko hranimo do 3 dni.