Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 250 g masla
- 400 g svetlega sladkorja muskovado
- 4 velika jajca
- 150 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ščepec soli
- 200 g malin
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 250 g masla
- 400 g svetlega sladkorja muskovado
- 4 velika jajca
- 150 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ščepec soli
- 200 g malin
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Model obložimo s papirjem za peko. Obe vrsti čokolade nasekljamo, damo v kozico, dodamo maslo in sladkor ter počasi stopimo. Maso občasno premešamo s kuhalnico. Ko je masa stopljena, jo odstavimo z ognja.
V stopljeno čokolado drugega za drugim vmešamo jajca. Vmešamo še presejano moko, kakav in ščepec soli, nato pa še polovico malin. Testo razporedimo v pekač velikosti 20 x 30 cm in po vrhu potresemo preostale maline. Pečemo v pečici na srednjem vodilu 35 minut, če pa imamo rajši čvrstejšo strukturo testa, pa še 5 minut dlje. Sladico narežemo, ko se ohladi. V zaprti posodi jo lahko hranimo do 3 dni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!