
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 250 g masla
- 400 g svetlega sladkorja muskovado
- 4 velika jajca
- 150 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ščepec soli
- 200 g malin

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 250 g masla
- 400 g svetlega sladkorja muskovado
- 4 velika jajca
- 150 g moke
- 50 g kakava v prahu
- ščepec soli
- 200 g malin
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Model obložimo s papirjem za peko. Obe vrsti čokolade nasekljamo, damo v kozico, dodamo maslo in sladkor ter počasi stopimo. Maso občasno premešamo s kuhalnico. Ko je masa stopljena, jo odstavimo z ognja.
V stopljeno čokolado drugega za drugim vmešamo jajca. Vmešamo še presejano moko, kakav in ščepec soli, nato pa še polovico malin. Testo razporedimo v pekač velikosti 20 x 30 cm in po vrhu potresemo preostale maline. Pečemo v pečici na srednjem vodilu 35 minut, če pa imamo rajši čvrstejšo strukturo testa, pa še 5 minut dlje. Sladico narežemo, ko se ohladi. V zaprti posodi jo lahko hranimo do 3 dni.