Kaj boste skuhali danes?
Limonovo-vaniljev mlečni riž iz pečice
Mlečni riž je čudovito nostalgična jed, primerna za zajtrk, malico, poobedek ali večerjo.
Limonovo-vaniljev mlečni riž iz pečice
Mlečni riž je čudovito nostalgična jed, primerna za zajtrk, malico, poobedek ali večerjo.
Sestavine
- 6 dl mleka
- 4,5 dl sladke smetane
- lupina 1 limone
- 1 vaniljin strok
- 25 g sladkorja
- 100 g kratkozrnatega riža
- 25 g masla
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 6 dl mleka
- 4,5 dl sladke smetane
- lupina 1 limone
- 1 vaniljin strok
- 25 g sladkorja
- 100 g kratkozrnatega riža
- 25 g masla
Postopek
Pečico segrejemo na 140 °C. Mleko, smetano, limonovo lupino in razpolovljen vaniljin strok damo v kozico. Počasi zavremo, nato vmešamo sladkor in riž.
Mešanico zlijemo v plitvo ognjevarno posodo in po vrhu razporedimo na kocke narezano maslo. Riž v pečici pečemo 30 minut, nato ga dobro premešamo in pečemo še eno uro, da postane mehak in kremast in da se po vrhu naredi zlata skorjica. Prostornina in vrsta posode vplivata na čas pečenja; če je riž preveč rahel, ga pečemo še 10 minut in ponovno preverimo, ali je že dovolj pečen. Ko je pečen, naj 10 minut počiva, nato ga postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica
Praznična juha
Praznična juha je polna okusov, saj recept vključuje več vrst mesa in poseben začimbni prevretek.
Pečen krompirček s parmezanom in pomakami
Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem