Kaj boste skuhali danes?
Limonovo-vaniljev mlečni riž iz pečice
Mlečni riž je čudovito nostalgična jed, primerna za zajtrk, malico, poobedek ali večerjo.
Limonovo-vaniljev mlečni riž iz pečice
Mlečni riž je čudovito nostalgična jed, primerna za zajtrk, malico, poobedek ali večerjo.
Sestavine
- 6 dl mleka
- 4,5 dl sladke smetane
- lupina 1 limone
- 1 vaniljin strok
- 25 g sladkorja
- 100 g kratkozrnatega riža
- 25 g masla
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 6 dl mleka
- 4,5 dl sladke smetane
- lupina 1 limone
- 1 vaniljin strok
- 25 g sladkorja
- 100 g kratkozrnatega riža
- 25 g masla
Postopek
Pečico segrejemo na 140 °C. Mleko, smetano, limonovo lupino in razpolovljen vaniljin strok damo v kozico. Počasi zavremo, nato vmešamo sladkor in riž.
Mešanico zlijemo v plitvo ognjevarno posodo in po vrhu razporedimo na kocke narezano maslo. Riž v pečici pečemo 30 minut, nato ga dobro premešamo in pečemo še eno uro, da postane mehak in kremast in da se po vrhu naredi zlata skorjica. Prostornina in vrsta posode vplivata na čas pečenja; če je riž preveč rahel, ga pečemo še 10 minut in ponovno preverimo, ali je že dovolj pečen. Ko je pečen, naj 10 minut počiva, nato ga postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mangov smuti s kurkumo
Kruhki bagel
Kruhki bagel ali bagli, kot jim pravimo po domače, izvirajo iz Poljske, priljubljeni pa so po vsem svetu. Posebni so zato, ker jih pred peko za kratek čas damo v krop, da dobijo intenzivnejšo barvo skorjice in postanejo značilno žvečljivi.