Kaj boste skuhali danes?
Ajdove ameriške palačinke s cimetom in češnjami
Ajdove ameriške palačinke s cimetom in češnjami
Sestavine
- 500 g izkoščičenih češenj
- 5 žlic rjavega sladkorja
- 140 g ajdove moke
- 85 g pšenične bele moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 2 žlički cimeta
- 1 žlička sode bikarbone
- 3 jajca
- 3 dl pinjenca
- nekaj koščkov masla
- grški jogurt in javorjev sirup za postrežbo
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 500 g izkoščičenih češenj
- 5 žlic rjavega sladkorja
- 140 g ajdove moke
- 85 g pšenične bele moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 2 žlički cimeta
- 1 žlička sode bikarbone
- 3 jajca
- 3 dl pinjenca
- nekaj koščkov masla
- grški jogurt in javorjev sirup za postrežbo
Postopek
Češnje razpolovimo in jih v skledi zmešamo z eno žlico sladkorja ter skledo postavimo na stran.
V veliki skledi zmešamo preostali sladkor, ajdovo in pšenično belo moko, pecilni prašek, cimet in sodo bikarbono. Na sredini naredimo jamico in vanjo ubijemo jajca. Postopoma v mešanico vtepemo pinjenec, da dobimo gladko maso.
V oplasteni ponvi razpustimo košček masla. V ponev nalijemo nekaj žlic mase, da dobimo palačinko premera 8 do 10 cm. Palačinko pečemo nekaj minut, da se na vrhu začnejo pojavljati mehurčki in se spodnji del zapeče, nato jo obrnemo in spečemo še na drugi strani. Damo jo v rahlo segreto pečico, da bo ostala topla, in postopek ponovimo še za preostale palačinke. Na vsak krožnik položimo 2 ali 3 palačinke, po njih razporedimo češnje in jih prelijemo z javorjevim sirupom.