© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ajdove ameriške palačinke s cimetom in češnjami

Ajdove ameriške palačinke s cimetom in češnjami

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ajdove ameriske palacinke s cimetom in cesnjami

Sestavine

  • 500 g izkoščičenih češenj
  • 5 žlic rjavega sladkorja
  • 140 g ajdove moke
  • 85 g pšenične bele moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 2 žlički cimeta
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 3 jajca
  • 3 dl pinjenca
  • nekaj koščkov masla
  • grški jogurt in javorjev sirup za postrežbo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g izkoščičenih češenj
  • 5 žlic rjavega sladkorja
  • 140 g ajdove moke
  • 85 g pšenične bele moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 2 žlički cimeta
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 3 jajca
  • 3 dl pinjenca
  • nekaj koščkov masla
  • grški jogurt in javorjev sirup za postrežbo

Postopek

1

Češnje razpolovimo in jih v skledi zmešamo z eno žlico sladkorja ter skledo postavimo na stran.

2

V veliki skledi zmešamo preostali sladkor, ajdovo in pšenično belo moko, pecilni prašek, cimet in sodo bikarbono. Na sredini naredimo jamico in vanjo ubijemo jajca. Postopoma v mešanico vtepemo pinjenec, da dobimo gladko maso.

3

V oplasteni ponvi razpustimo košček masla. V ponev nalijemo nekaj žlic mase, da dobimo palačinko premera 8 do 10 cm. Palačinko pečemo nekaj minut, da se na vrhu začnejo pojavljati mehurčki in se spodnji del zapeče, nato jo obrnemo in spečemo še na drugi strani. Damo jo v rahlo segreto pečico, da bo ostala topla, in postopek ponovimo še za preostale palačinke. Na vsak krožnik položimo 2 ali 3 palačinke, po njih razporedimo češnje in jih prelijemo z javorjevim sirupom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.