
Kaj boste skuhali danes?
Pečene piščančje prsi z gobovo omako
Piščančja prsi s slastno kremasto omako
Pečene piščančje prsi z gobovo omako
Piščančja prsi s slastno kremasto omako

Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi s kožo in zgornjim delom peruti
- 2 žlici oljčnega olja
- 300 g jurčkov
- 1 majhna sesekljana čebula
- 2 stroka sesekljanega česna
- 2 žlici olja
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 0,5 dl belega vina
- 2 dl piščančje jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 1 maslena kocka za zgoščevanje
- sol
- poper

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi s kožo in zgornjim delom peruti
- 2 žlici oljčnega olja
- 300 g jurčkov
- 1 majhna sesekljana čebula
- 2 stroka sesekljanega česna
- 2 žlici olja
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 0,5 dl belega vina
- 2 dl piščančje jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 1 maslena kocka za zgoščevanje
- sol
- poper
Postopek
Jurčke očistimo, operemo in narežemo na lističe. Na segretem olju zarumenimo čebulo, dodamo jurčke in česen, vse skupaj popečemo, nato zalijemo z belim vinom, in ko vino izpari, dolijemo jušno osnovo. Jed zavremo in zgostimo z masleno kocko. Dolijemo še sladko smetano in dodamo peteršilj. Omako kuhamo do želene gostote, nato jo začinimo s soljo in poprom.
Piščančje prsi solimo in popramo. Pečico segrejemo na 220 °C. V večji ponvi segrejemo olje in prsi opečemo, da postane koža hrustljava. Preložimo jih v pekač in v pečici pečemo še 10 minut. Postrežemo jih tako, da na krožnik vlijemo gobovo omako in nanjo položimo piščanca. Za prilogo ponudimo kuhan in na maslu pretresen krompir in stročji fižol.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata iz pese, slanine in mlade čebule
Jagnječji kotleti s solato iz pečenih jajčevcev
Artičoke z burrato po sicilijansko
Čudovito aromatične artičoke in kremasta burrata