
Pečene piščančje prsi z gobovo omako
Piščančja prsi s slastno kremasto omako
Pečene piščančje prsi z gobovo omako
Piščančja prsi s slastno kremasto omako

Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi s kožo in zgornjim delom peruti
- 2 žlici oljčnega olja
- 300 g jurčkov
- 1 majhna sesekljana čebula
- 2 stroka sesekljanega česna
- 2 žlici olja
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 0,5 dl belega vina
- 2 dl piščančje jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 1 maslena kocka za zgoščevanje
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi s kožo in zgornjim delom peruti
- 2 žlici oljčnega olja
- 300 g jurčkov
- 1 majhna sesekljana čebula
- 2 stroka sesekljanega česna
- 2 žlici olja
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 0,5 dl belega vina
- 2 dl piščančje jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 1 maslena kocka za zgoščevanje
- sol
- poper
Postopek
Jurčke očistimo, operemo in narežemo na lističe. Na segretem olju zarumenimo čebulo, dodamo jurčke in česen, vse skupaj popečemo, nato zalijemo z belim vinom, in ko vino izpari, dolijemo jušno osnovo. Jed zavremo in zgostimo z masleno kocko. Dolijemo še sladko smetano in dodamo peteršilj. Omako kuhamo do želene gostote, nato jo začinimo s soljo in poprom.
Piščančje prsi solimo in popramo. Pečico segrejemo na 220 °C. V večji ponvi segrejemo olje in prsi opečemo, da postane koža hrustljava. Preložimo jih v pekač in v pečici pečemo še 10 minut. Postrežemo jih tako, da na krožnik vlijemo gobovo omako in nanjo položimo piščanca. Za prilogo ponudimo kuhan in na maslu pretresen krompir in stročji fižol.