Kaj boste skuhali danes?
Pečene piščančje prsi z gobovo omako
Piščančja prsi s slastno kremasto omako
Pečene piščančje prsi z gobovo omako
Piščančja prsi s slastno kremasto omako
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi s kožo in zgornjim delom peruti
- 2 žlici oljčnega olja
- 300 g jurčkov
- 1 majhna sesekljana čebula
- 2 stroka sesekljanega česna
- 2 žlici olja
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 0,5 dl belega vina
- 2 dl piščančje jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 1 maslena kocka za zgoščevanje
- sol
- poper
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi s kožo in zgornjim delom peruti
- 2 žlici oljčnega olja
- 300 g jurčkov
- 1 majhna sesekljana čebula
- 2 stroka sesekljanega česna
- 2 žlici olja
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 0,5 dl belega vina
- 2 dl piščančje jušne osnove
- 1 dl sladke smetane
- 1 maslena kocka za zgoščevanje
- sol
- poper
Postopek
Jurčke očistimo, operemo in narežemo na lističe. Na segretem olju zarumenimo čebulo, dodamo jurčke in česen, vse skupaj popečemo, nato zalijemo z belim vinom, in ko vino izpari, dolijemo jušno osnovo. Jed zavremo in zgostimo z masleno kocko. Dolijemo še sladko smetano in dodamo peteršilj. Omako kuhamo do želene gostote, nato jo začinimo s soljo in poprom.
Piščančje prsi solimo in popramo. Pečico segrejemo na 220 °C. V večji ponvi segrejemo olje in prsi opečemo, da postane koža hrustljava. Preložimo jih v pekač in v pečici pečemo še 10 minut. Postrežemo jih tako, da na krožnik vlijemo gobovo omako in nanjo položimo piščanca. Za prilogo ponudimo kuhan in na maslu pretresen krompir in stročji fižol.