
Telečji zrezek in priželjc na cimetovi skorjici
Telečji zrezek in priželjc na cimetovi skorjici

Sestavine
- 400 g telečjega priželjca (skrbno očiščenega)
- 4 telečji zrezki po 120 g
- sol
- poper
- moka
- olje in maslo za peko
- 4 cimetove skorjice
- mleti cimet
- 2,5 dl rjave telečje omake
- hladno maslo za omako
- krompir, korenček, cvetki cvetače in brokolija za prilogo

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 400 g telečjega priželjca (skrbno očiščenega)
- 4 telečji zrezki po 120 g
- sol
- poper
- moka
- olje in maslo za peko
- 4 cimetove skorjice
- mleti cimet
- 2,5 dl rjave telečje omake
- hladno maslo za omako
- krompir, korenček, cvetki cvetače in brokolija za prilogo
Postopek
Priželjc namakamo 6 do 8 ur v hladni vodi. Nato ga pristavimo v sveži vodi in počasi segrejemo na 85 °C. Pri tej temperaturi dobi priželjc lepo belo barvo. Vzamemo ga iz vode, razrežemo na štiri kose ter solimo, popramo in pomokamo.
Telečje zrezke prav tako začinimo in pomokamo. Obe vrsti zrezkov popečemo v mešanici olja in masla. Na vsako cimetovo skorjico nataknemo po eno rezino priželjca in en telečji zrezek. Pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 12 minut. Vmes večkrat prelijemo s sokom od pečenja.
Meso vzamemo iz pekača in na toplem prihranimo. Sok od pečenja potresemo s ščepcem cimeta in dolijemo telečjo omako. Omako nekoliko povremo, pretlačimo, izboljšamo z maslom in po okusu začinimo.
Rezine priželjca in telečje zrezke serviramo s pripravljeno omako na tople krožnike. Kot prilogo ponudimo na sopari kuhano zelenjavo.