© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Telečji zrezek in priželjc na cimetovi skorjici

Telečji zrezek in priželjc na cimetovi skorjici

Čas priprave 45 min + namakanje priželjca
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rücken und Bries vom Milchkalb auf Zimtstange

Sestavine

  • 400 g telečjega priželjca (skrbno očiščenega)
  • 4 telečji zrezki po 120 g
  • sol
  • poper
  • moka
  • olje in maslo za peko
  • 4 cimetove skorjice
  • mleti cimet
  • 2,5 dl rjave telečje omake
  • hladno maslo za omako
  • krompir, korenček, cvetki cvetače in brokolija za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g telečjega priželjca (skrbno očiščenega)
  • 4 telečji zrezki po 120 g
  • sol
  • poper
  • moka
  • olje in maslo za peko
  • 4 cimetove skorjice
  • mleti cimet
  • 2,5 dl rjave telečje omake
  • hladno maslo za omako
  • krompir, korenček, cvetki cvetače in brokolija za prilogo

Postopek

1

Priželjc namakamo 6 do 8 ur v hladni vodi. Nato ga pristavimo v sveži vodi in počasi segrejemo na 85 °C. Pri tej temperaturi dobi priželjc lepo belo barvo. Vzamemo ga iz vode, razrežemo na štiri kose ter solimo, popramo in pomokamo.

2

Telečje zrezke prav tako začinimo in pomokamo. Obe vrsti zrezkov popečemo v mešanici olja in masla. Na vsako cimetovo skorjico nataknemo po eno rezino priželjca in en telečji zrezek. Pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 12 minut. Vmes večkrat prelijemo s sokom od pečenja.

3

Meso vzamemo iz pekača in na toplem prihranimo. Sok od pečenja potresemo s ščepcem cimeta in dolijemo telečjo omako. Omako nekoliko povremo, pretlačimo, izboljšamo z maslom in po okusu začinimo.

4

Rezine priželjca in telečje zrezke serviramo s pripravljeno omako na tople krožnike. Kot prilogo ponudimo na sopari kuhano zelenjavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.