
Telečji frikando na viničarski način
Telečji frikando na viničarski način

Sestavine
- 750 g telečjega frikandoja
- 1 čebula
- 2,5 dl rdečega vina
- 5 fino zdrobljenih brinovih jagod
- 10 zrn črnega popra
- 100 g prekajene gnjati
- 2 žlici olja
- 4 žlice šipkove marmelade
- 200 g črnega grozdja
- sol
- poper
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
- 750 g telečjega frikandoja
- 1 čebula
- 2,5 dl rdečega vina
- 5 fino zdrobljenih brinovih jagod
- 10 zrn črnega popra
- 100 g prekajene gnjati
- 2 žlici olja
- 4 žlice šipkove marmelade
- 200 g črnega grozdja
- sol
- poper
Postopek
Meso damo v primerno posodo. Čebulo olupimo in narežemo na drobne kocke. Rdeče vino pomešamo s čebulo, brinovimi jagodami in poprovimi zrni. Meso prelijemo s pripravljeno marinado in pustimo v pokriti posodi na hladnem 24 ur. Potem vzamemo meso iz marinade in ga osušimo.
Slanino narežemo na ozke trakove, jih popečemo na vročem olju in dodamo meso. Nato meso na vseh straneh močno popečemo, prelijemo z marinado (če je potrebno, dolijemo malo jušne osnove) in pokrito dušimo v prej segreti pečici pri 160 °C približno 40 minut.
Meso vzamemo iz pečice in ga na toplem prihranimo. Omako precedimo skozi gosto cedilo, povremo do primerne gostote, vmešamo šipkovo marmelado in odstavimo. Grozdje operemo, jagode razpolovimo in odstranimo koščice, potem pa grozdje vmešamo v omako, ki jo po okusu še začinimo s soljo in poprom. Meso narežemo na tanke rezine in postrežemo s pripravljeno omako.