Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Telečji frikando na viničarski način

Telečji frikando na viničarski način

Čas priprave 1 h + 24 ur mariniranja
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Oznake
teletina grozdje
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 750 g telečjega frikandoja
  • 1 čebula
  • 2,5 dl rdečega vina
  • 5 fino zdrobljenih brinovih jagod
  • 10 zrn črnega popra
  • 100 g prekajene gnjati
  • 2 žlici olja
  • 4 žlice šipkove marmelade
  • 200 g črnega grozdja
  • sol
  • poper

Preberite tudi

potica.jpg

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Sestavine

  • 750 g telečjega frikandoja
  • 1 čebula
  • 2,5 dl rdečega vina
  • 5 fino zdrobljenih brinovih jagod
  • 10 zrn črnega popra
  • 100 g prekajene gnjati
  • 2 žlici olja
  • 4 žlice šipkove marmelade
  • 200 g črnega grozdja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Meso damo v primerno posodo. Čebulo olupimo in narežemo na drobne kocke. Rdeče vino pomešamo s čebulo, brinovimi jagodami in poprovimi zrni. Meso prelijemo s pripravljeno marinado in pustimo v pokriti posodi na hladnem 24 ur. Potem vzamemo meso iz marinade in ga osušimo.

2

Slanino narežemo na ozke trakove, jih popečemo na vročem olju in dodamo meso. Nato meso na vseh straneh močno popečemo, prelijemo z marinado (če je potrebno, dolijemo malo jušne osnove) in pokrito dušimo v prej segreti pečici pri 160 °C približno 40 minut.

3

Meso vzamemo iz pečice in ga na toplem prihranimo. Omako precedimo skozi gosto cedilo, povremo do primerne gostote, vmešamo šipkovo marmelado in odstavimo. Grozdje operemo, jagode razpolovimo in odstranimo koščice, potem pa grozdje vmešamo v omako, ki jo po okusu še začinimo s soljo in poprom. Meso narežemo na tanke rezine in postrežemo s pripravljeno omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.