
Sestavine
- 1 kg rabarbare
- 5 jajc
- 250 g sladkorja
- 250 g masla
- 1 žlica vaniljevega sladkorja
- 300 g moke
- 100 g jedilnega škroba
- 100 g mletih lešnikov
- 1 vrečka pecilnega praška
- maslo in moka za pekač
- sladkor v prahu za posip

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 1 kg rabarbare
- 5 jajc
- 250 g sladkorja
- 250 g masla
- 1 žlica vaniljevega sladkorja
- 300 g moke
- 100 g jedilnega škroba
- 100 g mletih lešnikov
- 1 vrečka pecilnega praška
- maslo in moka za pekač
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Rabarbaro operemo, olupimo in narežemo na majhne kose. Rumenjake petih jajc ločimo od beljakov. Sladkor, vaniljev sladkor, maslo in rumenjake penasto zmešamo. Beljake stepemo v trd sneg. Moko, jedilni škrob in mlete lešnike pomešamo s pecilnim praškom. K moki dodamo rumenjakovo maso in sneg ter vse sestavine previdno premešamo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač premažemo z maslom, pomokamo in napolnimo s pripravljeno maso. Po površini razporedimo koščke rabarbare, nato pečemo v pečici slabih 40 minut. Ko se kolač nekoliko ohladi, ga razrežemo na primerne kose, po želji potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.