Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marinirane kapesante s pinjolami na posteljici iz lisičk z želejem iz zelenega jabolka in mangom

Marinirane kapesante s pinjolami na posteljici iz lisičk z želejem iz zelenega jabolka in mangom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 120 g lisičk
  • 4 kapesante
  • 20 g pinjol
  • 1,5 kom zelenega jabolka
  • 100 g manga
  • 2 lističa želatine
  • 40 g masla
  • sol
  • oljčno olje

Preberite tudi

Sestavine

  • 120 g lisičk
  • 4 kapesante
  • 20 g pinjol
  • 1,5 kom zelenega jabolka
  • 100 g manga
  • 2 lističa želatine
  • 40 g masla
  • sol
  • oljčno olje

Postopek

1

Oprane lisičke položimo na folijo in jih mariniramo s soljo in oljčnim oljem. Nato jih na rahlo potolčemo, da dobimo tanko plast. Dve kapesanti narežemo na tanke rezine in jih prav tako mariniramo z oljčnim oljem in soljo ter postavimo za dve uri v hladilnik. Drugi dve kapesanti na ponvi na hitro popečemo in ju po eni strani potresemo s praženimi pinjolami.

2

Jabolka olupimo in narežemo na kocke. Nato jih damo v kozico z maslom in jih na majhni temperaturi dušimo 12 minut oziroma do mehkega. Podušena jabolka zmiksamo in jim dodamo raztopljeno želatino. Vse skupaj dobro premešano in vlijemo v model, da dobimo plast zelenega jabolka. Mango le zmiksamo, da dobimo maso.

3

Jed postrežemo tako, da na krožnik zložimo marinirane lisičke, na njih položimo rezine mariniranih kapesant, na sredino pa popečeno kapesanto s pinjolami. Jed obložimo z želetinastim zelenim jabolkom, narezanim na kvadratke, in kapljicami manga.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.