Kaj boste skuhali danes?
Sadni pralineji
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sadni pralineji
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sestavine
- 2 čvrsti banani
- 8 jagod
- 100 g jedilne ali mlečne čokolade
- pisane mrvice za posip
- lesena nabodala
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Ideje za hitra in lahka kosila med tednom, ki vas bodo navdušile
Puranje meso je odlična izbira za hitro, okusno in razmeroma zdravo kosilo, ki bo všeč vsem.
Sestavine
- 2 čvrsti banani
- 8 jagod
- 100 g jedilne ali mlečne čokolade
- pisane mrvice za posip
- lesena nabodala
Postopek
Jagode operi, banani olupi in vsako nareži na 4 koščke.
Čokolado razlomi v posodico in prosi odraslega, naj ti jo pomaga postaviti nad soparo. Med mešanjem počasi raztopi čokolado. Raztopljeno rahlo ohladi (vendar ne v hladilniku).
Po en košček sadja nasadi na leseno nabodalo in sadje potopi v čokolado (pomagaš si lahko tudi z žlico). Paličice malo potresi nad posodico, nato pa jih zapiči v kos stiropora ali jih postavi v višji kozarec.
S čokolado oblite koščke sadja po vrhu potresi s pisanimi mrvicami. Okrasiš jih lahko tudi s čokoladnimi mrvicami ali kokosovo moko. Počakaj, da se čokolada nekoliko strdi, nato pa se veselo posladkaj.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kovač v pečici s krompirjem in koromačem po dofi neško ter zeleno omako
Špageti z žametno morsko omako
Špageti z morskimi sadeži nikoli ne raočarajo
Avokadova čokoladna torta brez glutena
Ožgana hobotnica s čilijevo-limetino omako romesco
Ožgana hobotnica za posebne priložnosti