
Sadni pralineji
Iz rubrike Otroci kuhamo
Sadni pralineji
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 2 čvrsti banani
- 8 jagod
- 100 g jedilne ali mlečne čokolade
- pisane mrvice za posip
- lesena nabodala

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 2 čvrsti banani
- 8 jagod
- 100 g jedilne ali mlečne čokolade
- pisane mrvice za posip
- lesena nabodala
Postopek
Jagode operi, banani olupi in vsako nareži na 4 koščke.

Čokolado razlomi v posodico in prosi odraslega, naj ti jo pomaga postaviti nad soparo. Med mešanjem počasi raztopi čokolado. Raztopljeno rahlo ohladi (vendar ne v hladilniku).

Po en košček sadja nasadi na leseno nabodalo in sadje potopi v čokolado (pomagaš si lahko tudi z žlico). Paličice malo potresi nad posodico, nato pa jih zapiči v kos stiropora ali jih postavi v višji kozarec.

S čokolado oblite koščke sadja po vrhu potresi s pisanimi mrvicami. Okrasiš jih lahko tudi s čokoladnimi mrvicami ali kokosovo moko. Počakaj, da se čokolada nekoliko strdi, nato pa se veselo posladkaj.
