© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Šparglji na žaru s feto

Ker sveži šparglji potrebujejo samo vroč žar in malce fete

Šparglji na žaru s feto

Ker sveži šparglji potrebujejo samo vroč žar in malce fete

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gegrillter grüner Spargel mit Feta

Sestavine

  • 500 g špargljev
  • 2 žlici repičnega olja
  • 1 žlička morske soli
  • črni poper
  • 8 tankih rezin sira feta (pribl. 60 g)
  • nastrgana lupina 1 limone
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g špargljev
  • 2 žlici repičnega olja
  • 1 žlička morske soli
  • črni poper
  • 8 tankih rezin sira feta (pribl. 60 g)
  • nastrgana lupina 1 limone

Postopek

1

Olesenele konce špragljev odrežemo, spodnjo tretjino stebel olupimo. Stebla povaljamo v repičnem olju ter začinimo s soljo in poprom. Pravokotno na zareze jih položimo na rešetke ali v vročo rebrasto ponev. Šparglje pečemo med večkratnim obračanjem 7 do 9 minut, da so ravno prav hrustljavo pečeni in kažejo rahle sledi peke na žaru.

2

Pečene šparglje serviramo na krožnike z rezinami fete, pokapamo z repičnim oljem, potresemo z naribano limonovo lupinico in črnim poprom ter ponudimo; dodamo lahko tudi pečen krompir.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.