Kaj boste skuhali danes?
Šparglji na žaru s feto
Ker sveži šparglji potrebujejo samo vroč žar in malce fete
Šparglji na žaru s feto
Ker sveži šparglji potrebujejo samo vroč žar in malce fete
Sestavine
- 500 g špargljev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlička morske soli
- črni poper
- 8 tankih rezin sira feta (pribl. 60 g)
- nastrgana lupina 1 limone
Bi si danes privoščili nekaj pristnega?
Nimate ideje za kosilo ali obisk gostov? Ali s čim postreči z žara, ko so klasične piknik jedi že malce dolgočasne?
Recept za medene hruške z oreščki
Tako zelo preprosta sladica, pa tako zelo okusna. V jesenskih dneh se nam bo še kako prilegla. Količine v receptu prilagodite številu jedcev.
Kam z ostanki račke, zelja in mlincev? 5 receptov za po martinovanju
Prvi martinov vikend je za nami, v hladilniku pa čakajo lično zapakirani ostanki martinove pojedine. Vdahnite jim novo življenje z našimi predlogi.
Sestavine
- 500 g špargljev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlička morske soli
- črni poper
- 8 tankih rezin sira feta (pribl. 60 g)
- nastrgana lupina 1 limone
Postopek
Olesenele konce špragljev odrežemo, spodnjo tretjino stebel olupimo. Stebla povaljamo v repičnem olju ter začinimo s soljo in poprom. Pravokotno na zareze jih položimo na rešetke ali v vročo rebrasto ponev. Šparglje pečemo med večkratnim obračanjem 7 do 9 minut, da so ravno prav hrustljavo pečeni in kažejo rahle sledi peke na žaru.
Pečene šparglje serviramo na krožnike z rezinami fete, pokapamo z repičnim oljem, potresemo z naribano limonovo lupinico in črnim poprom ter ponudimo; dodamo lahko tudi pečen krompir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Grška jagnjetina na žaru
Lososova pita
Imeniten "quiche" s prekajenim lososom, kozjim sirom in koprom