Kaj boste skuhali danes?
Zajčja obara z lisičkami
Ko najdete lisičke na sprehodu, si skuhajte to okusno zajčjo obaro.
Zajčja obara z lisičkami
Ko najdete lisičke na sprehodu, si skuhajte to okusno zajčjo obaro.
Sestavine
- 800 g zajčjega mesa s kostmi
- 100 g korenčka
- 100 g čebule
- 50 g pora
- 150 g lisičk
- 2 stroka česna
- 1 peteršiljeva korenina
- 50 g gomolja zelene
- 1 dl belega vina
- 1 žlica moke
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- lovorov list
- šetraj
- majaron
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 800 g zajčjega mesa s kostmi
- 100 g korenčka
- 100 g čebule
- 50 g pora
- 150 g lisičk
- 2 stroka česna
- 1 peteršiljeva korenina
- 50 g gomolja zelene
- 1 dl belega vina
- 1 žlica moke
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- lovorov list
- šetraj
- majaron
Postopek
Lisičke očistimo, operemo in narežemo. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Korenček, zeleno, peteršiljevo korenino in por očistimo in narežemo na rezance. Zajčje meso s kostmi nasekamo na primerne kose in operemo.
Na vročem olju prepražimo zajčje meso, dodamo čebulo, in ko postekleni, dodamo narezano zelenjavo, sesekljan česen in lisičke. Nekoliko popražimo, pomokamo in zalijemo z vodo. Solimo in popramo, začinimo s šetrajem, lovorovim listom in majaronom ter skuhamo do mehkega. Na koncu dolijemo vino, po želji še malo začinimo, prekuhamo in ponudimo z ajdovimi žganci.
Nasvet
Ajdove žgance pripravimo tako, da v loncu pristavimo liter in pol vode in jo solimo. 400 g ajdove moke pomešamo z 100 g bele pšenične moke in mešanico naenkrat vsujemo v krop. Pokrijemo in počakamo 5 minut, da voda zavre čez moko. S kuhalnico naredimo sredi kupčka moke luknjo, pokrijemo in kuhamo še 10 minut, da voda dobro prevre tudi v sredini. Nato skoraj vso vodo odlijemo v drug lonec in jo prihranimo. 100 g ocvirkove masti segrejemo, jo dodamo kuhani masi za žgance in dobro zmešamo. Med mešanjem žganci postanejo trdi in suhi, zato jim dodamo nekaj prihranjene vode, v kateri so se kuhali. Vodo dodajamo postopoma; če imamo rajši suhe žgance, dodamo manj vode, če so nam ljubši mehkejši, je dodamo nekoliko več. Kepo žgancev z vilicami ali nožem drobno narežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena piščančja bedra s paradižnikom
Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine
Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.