
Svinjina s sladko-kislo čebulno omako
Svinjina s sladko-kislo omako ni nikoli zgrešena.
Svinjina s sladko-kislo čebulno omako
Svinjina s sladko-kislo omako ni nikoli zgrešena.

Sestavine
- 250 g mešanice riža basmati
- in divjega riža
- 600 g svinjskega fileja
- 2 žlici grobo mletega črnega popra (sveže mletega)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika rdeča čebula
- 1,5 dl jabolčnega kisa
- 0,75 dl javorovega sirupa
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja za posip

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 250 g mešanice riža basmati
- in divjega riža
- 600 g svinjskega fileja
- 2 žlici grobo mletega črnega popra (sveže mletega)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika rdeča čebula
- 1,5 dl jabolčnega kisa
- 0,75 dl javorovega sirupa
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja za posip
Postopek
Riževo mešanico skuhamo po navodilih z embalaže. Kuhan riž odcedimo, vrnemo v kozico in pokrijemo, da ostane topel.
Medtem olupimo čebulo, jo razpolovimo in narežemo na lističe. Svinjski file narežemo na rezine, debele 3 do 4 cm. Potresemo jih z zdrobljenim poprom in malo soli. V veliki ponvi segrejemo žlico olja in meso popečemo na obeh straneh, da se lepo obarva, nato ga vzamemo iz ponve.
V ponev dodamo preostalo olje in na njem pražimo čebulo 5 minut, dolijemo kis in kuhamo minuto, da se malo pokuha. Dodamo še javorjev sirup in v omako vrnemo meso. Kuhamo še 5 minut, da se meso skuha. Svinjino v sladko-kisli omaki postrežemo z rižem in potresemo s sesekljanim peteršiljem.