
Svinjina s sladko-kislo čebulno omako
Svinjina s sladko-kislo omako ni nikoli zgrešena.
Svinjina s sladko-kislo čebulno omako
Svinjina s sladko-kislo omako ni nikoli zgrešena.

Sestavine
- 250 g mešanice riža basmati
- in divjega riža
- 600 g svinjskega fileja
- 2 žlici grobo mletega črnega popra (sveže mletega)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika rdeča čebula
- 1,5 dl jabolčnega kisa
- 0,75 dl javorovega sirupa
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja za posip
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 250 g mešanice riža basmati
- in divjega riža
- 600 g svinjskega fileja
- 2 žlici grobo mletega črnega popra (sveže mletega)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika rdeča čebula
- 1,5 dl jabolčnega kisa
- 0,75 dl javorovega sirupa
- sol
- poper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja za posip
Postopek
Riževo mešanico skuhamo po navodilih z embalaže. Kuhan riž odcedimo, vrnemo v kozico in pokrijemo, da ostane topel.
Medtem olupimo čebulo, jo razpolovimo in narežemo na lističe. Svinjski file narežemo na rezine, debele 3 do 4 cm. Potresemo jih z zdrobljenim poprom in malo soli. V veliki ponvi segrejemo žlico olja in meso popečemo na obeh straneh, da se lepo obarva, nato ga vzamemo iz ponve.
V ponev dodamo preostalo olje in na njem pražimo čebulo 5 minut, dolijemo kis in kuhamo minuto, da se malo pokuha. Dodamo še javorjev sirup in v omako vrnemo meso. Kuhamo še 5 minut, da se meso skuha. Svinjino v sladko-kisli omaki postrežemo z rižem in potresemo s sesekljanim peteršiljem.