
Hrustljavi sladki vaflji
Sladki vaflji, ki vam bodo polepšali jutro.
Hrustljavi sladki vaflji
Sladki vaflji, ki vam bodo polepšali jutro.

Sestavine
- 130 g masla
- 60 g rjavega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 120 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 4 žlice mleka
- po želji 1 žlica ruma
- olje za pekač
- sladkor v prahu za posip

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 130 g masla
- 60 g rjavega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 120 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 4 žlice mleka
- po želji 1 žlica ruma
- olje za pekač
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Maslo damo na sobno temperaturo, da se zmehča. Medtem pripravimo pekač za vaflje tako, da ga premažemo z malo olja.
Maslo z mešalnikom penasto stepemo z obema sladkorjema. Vmešamo še jajci, moko, presejano s sodo bikarbono, mleko in rum. Dobimo gosto maso, ki jo z žlico za cmok debelo nadevamo na pekač. Pekač zapremo in vaflje spečemo do zlato rjave barve. Pečene posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo s poljubno prilogo (javorovim sirupom, marmelado, čokoladnim namazom, sadjem ali smetano).