
Hrustljava karbonara
Karbonara v obliki pice.
Hrustljava karbonara
Karbonara v obliki pice.

Sestavine
- pečena testena osnova
obloga
- 30 g maskarponeja
- 30 g naribanega parmezana
- 4 rezine suhih svinjskih ličnic ali kraške slanine
- 1 rumenjak
- malo drobtin
- olje za cvrenje rumenjaka

Podelili smo priznanja Špizza - Naj picerija Slovenije 2025
Redko se zgodi, da se na kupu zberejo predstavniki najboljših picerij v državi. V sredo, 11. junija, je bil tak dan.

Gaspačo, hladna juha za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.
Sestavine
- pečena testena osnova
obloga
- 30 g maskarponeja
- 30 g naribanega parmezana
- 4 rezine suhih svinjskih ličnic ali kraške slanine
- 1 rumenjak
- malo drobtin
- olje za cvrenje rumenjaka
Postopek
Rumenjak prekrijemo z drobtinami in za 4 ure postavimo v hladilnik. Maskarpone in parmezan gladko zmešamo in z brizgalno vrečko nabrizgamo na testo. Po njem položimo tanke rezine mesnin.
Rumenjak ocvremo v vročem olju, ne več kot 20 sekund, saj mora sredica ostati tekoča, in ga položimo na pico.