
Sestavine
testo
- 4 jajca
- 4 žlice gladke bele moke
- 2 žlici olja (lešnikovo, orehovo, oljčno ...)
- ščepec pecilnega praška
- sol
- voda ali mleko po potrebi
- 10 kobulov bezgovega cvetja
- nekaj rezin sira in bezgovo cvetje za okras
Preberite tudi

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!
Sestavine
testo
- 4 jajca
- 4 žlice gladke bele moke
- 2 žlici olja (lešnikovo, orehovo, oljčno ...)
- ščepec pecilnega praška
- sol
- voda ali mleko po potrebi
- 10 kobulov bezgovega cvetja
- nekaj rezin sira in bezgovo cvetje za okras
Postopek
Kobule bezgovega cvetja previdno osmukamo. Cvetove zmešamo z jajci, moko, oljem, pecilnim praškom in soljo. Dodamo toliko vode ali mleka, da dosežemo gostoto kakor za frtaljo.
Testo vlijemo v ponev in spečemo, nato ga obrnemo, zapečemo še na zgornji strani in zvrnemo na krožnik. Z okroglim modelom izrežemo potičke. Nanje lahko položimo še po rezino sira in okrasimo z bezgovim cvetjem.