Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svatovske bezgove potičke

Svatovske bezgove potičke

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

testo

  • 4 jajca
  • 4 žlice gladke bele moke
  • 2 žlici olja (lešnikovo, orehovo, oljčno ...)
  • ščepec pecilnega praška
  • sol
  • voda ali mleko po potrebi
  • 10 kobulov bezgovega cvetja
  • nekaj rezin sira in bezgovo cvetje za okras

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

testo

  • 4 jajca
  • 4 žlice gladke bele moke
  • 2 žlici olja (lešnikovo, orehovo, oljčno ...)
  • ščepec pecilnega praška
  • sol
  • voda ali mleko po potrebi
  • 10 kobulov bezgovega cvetja
  • nekaj rezin sira in bezgovo cvetje za okras

Postopek

1

Kobule bezgovega cvetja previdno osmukamo. Cvetove zmešamo z jajci, moko, oljem, pecilnim praškom in soljo. Dodamo toliko vode ali mleka, da dosežemo gostoto kakor za frtaljo. 

2

Testo vlijemo v ponev in spečemo, nato ga obrnemo, zapečemo še na zgornji strani in zvrnemo na krožnik. Z okroglim modelom izrežemo potičke. Nanje lahko položimo še po rezino sira in okrasimo z bezgovim cvetjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.