
Sestavine
testo
- 4 jajca
- 4 žlice gladke bele moke
- 2 žlici olja (lešnikovo, orehovo, oljčno ...)
- ščepec pecilnega praška
- sol
- voda ali mleko po potrebi
- 10 kobulov bezgovega cvetja
- nekaj rezin sira in bezgovo cvetje za okras

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
testo
- 4 jajca
- 4 žlice gladke bele moke
- 2 žlici olja (lešnikovo, orehovo, oljčno ...)
- ščepec pecilnega praška
- sol
- voda ali mleko po potrebi
- 10 kobulov bezgovega cvetja
- nekaj rezin sira in bezgovo cvetje za okras
Postopek
Kobule bezgovega cvetja previdno osmukamo. Cvetove zmešamo z jajci, moko, oljem, pecilnim praškom in soljo. Dodamo toliko vode ali mleka, da dosežemo gostoto kakor za frtaljo.
Testo vlijemo v ponev in spečemo, nato ga obrnemo, zapečemo še na zgornji strani in zvrnemo na krožnik. Z okroglim modelom izrežemo potičke. Nanje lahko položimo še po rezino sira in okrasimo z bezgovim cvetjem.