© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bezgove marjetice

Bezgove marjetice

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 40 marjetic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bezgove marjetice rgb

Sestavine

  • 10 kobulov bezgovega cvetja
  • 2 žlici lešnikovega olja
  • 100 g medu
  • šilček ali dva konjaka, vinjaka ali domačega žganja
  • 100 g bele moke
  • 300 g ržene ali polnozrnate moke
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 3 jajca
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • nastrgana lupina 3 neškropljenih limon
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 10 kobulov bezgovega cvetja
  • 2 žlici lešnikovega olja
  • 100 g medu
  • šilček ali dva konjaka, vinjaka ali domačega žganja
  • 100 g bele moke
  • 300 g ržene ali polnozrnate moke
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 3 jajca
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • nastrgana lupina 3 neškropljenih limon

Postopek

1

Med, olje, konjak ali drugo žganje segrejemo na 40 ºC, primešamo sladkor, moko, jajca, pecilni prašek, nastrgano limonovo lupino in bezgovo cvetje. Gladko testo pustimo počivati vsaj eno uro. 

2

Nato testo za prst debelo vlijemo v pekač na papir za peko. Pečemo 25 minut pri 170 ºC. Tik preden je testo pečeno, z modeli izrežemo marjetice. Ohlajene damo v škatlo za kekse in dobro zapremo, da ohranijo krhkost.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.