© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bezgove marjetice

Bezgove marjetice

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 40 marjetic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bezgove marjetice rgb

Sestavine

  • 10 kobulov bezgovega cvetja
  • 2 žlici lešnikovega olja
  • 100 g medu
  • šilček ali dva konjaka, vinjaka ali domačega žganja
  • 100 g bele moke
  • 300 g ržene ali polnozrnate moke
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 3 jajca
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • nastrgana lupina 3 neškropljenih limon
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 10 kobulov bezgovega cvetja
  • 2 žlici lešnikovega olja
  • 100 g medu
  • šilček ali dva konjaka, vinjaka ali domačega žganja
  • 100 g bele moke
  • 300 g ržene ali polnozrnate moke
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 3 jajca
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • nastrgana lupina 3 neškropljenih limon

Postopek

1

Med, olje, konjak ali drugo žganje segrejemo na 40 ºC, primešamo sladkor, moko, jajca, pecilni prašek, nastrgano limonovo lupino in bezgovo cvetje. Gladko testo pustimo počivati vsaj eno uro. 

2

Nato testo za prst debelo vlijemo v pekač na papir za peko. Pečemo 25 minut pri 170 ºC. Tik preden je testo pečeno, z modeli izrežemo marjetice. Ohlajene damo v škatlo za kekse in dobro zapremo, da ohranijo krhkost.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.