
Sestavine
- 10 kobulov bezgovih cvetov
- 250 g jagod (ali češenj, breskev, marelic ali drugega sezonskega sadja)
- cimet
- 3 žlice želirnega sladkorja
- 250 g skute
- 1 jajce
- 4 žlice gladke pšenične moke
- ščepec soli
- kuhano maslo za peko

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 10 kobulov bezgovih cvetov
- 250 g jagod (ali češenj, breskev, marelic ali drugega sezonskega sadja)
- cimet
- 3 žlice želirnega sladkorja
- 250 g skute
- 1 jajce
- 4 žlice gladke pšenične moke
- ščepec soli
- kuhano maslo za peko
Postopek
Očiščeno in narezano sadje v loncu skupaj s sladkorjem in cimetom kuhamo približno 10 minut in nenehno mešamo, nato ga odstavimo in v vročo maso takoj dodamo osmukane bezgove cvetove (pri tem pazimo, da na cvetovih pustimo čim manj zelenih vejic).
Posebej zmešamo skuto z jajcem, moko in ščepcem soli ter iz mase oblikujemo majhne kroglice, ki jih na kuhanem maslu popečemo, da postanejo zlato rumene. Skutne kroglice serviramo na krožniku s posteljico iz bezgove čežane.