
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 10 kobulov bezgovih cvetov
- 250 g jagod (ali češenj, breskev, marelic ali drugega sezonskega sadja)
- cimet
- 3 žlice želirnega sladkorja
- 250 g skute
- 1 jajce
- 4 žlice gladke pšenične moke
- ščepec soli
- kuhano maslo za peko

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 10 kobulov bezgovih cvetov
- 250 g jagod (ali češenj, breskev, marelic ali drugega sezonskega sadja)
- cimet
- 3 žlice želirnega sladkorja
- 250 g skute
- 1 jajce
- 4 žlice gladke pšenične moke
- ščepec soli
- kuhano maslo za peko
Postopek
Očiščeno in narezano sadje v loncu skupaj s sladkorjem in cimetom kuhamo približno 10 minut in nenehno mešamo, nato ga odstavimo in v vročo maso takoj dodamo osmukane bezgove cvetove (pri tem pazimo, da na cvetovih pustimo čim manj zelenih vejic).
Posebej zmešamo skuto z jajcem, moko in ščepcem soli ter iz mase oblikujemo majhne kroglice, ki jih na kuhanem maslu popečemo, da postanejo zlato rumene. Skutne kroglice serviramo na krožniku s posteljico iz bezgove čežane.