
Kaj boste skuhali danes?
Poletna hladna bezgova juha s penino
Poletna hladna bezgova juha s penino

Sestavine
- 10 kobulov bezgovega cvetja
- 4 srednje veliki krompirji
- ½ porovega stebla
- 4 beli beluši
- 2 žlici masla
- 5 dl piščančje ali goveje jušne osnove
- 0,5 dl sladke smetane
- 4 žlice kisle smetane
- kozarec penine
- poper
- sol po potrebi
- bezgovi kobuli za okras

Preproste jesenske sladice, ki jih pripravljamo vsako sezono
Krajši sivi dnevi hitro prebudijo otožne misli. Preženite jih s toplino, ki jo prinašajo fine sladice iz sezonskega sadja in plodov.

Žlikrofi po nemško: slastni žepki maultaschen
Maultaschen so žlikrofi, značilni za švabsko kuhinjo. Tradicionalno pripravljajo nadev iz mletega mesa, špinače in zelišč, mi pa smo tokrat raje izbrali jesenske okuse.

Hrana za srečno črevesje: recepti za lažjo prebavo
Mirna prebava se začne že v ustih. Dietetičarki Sandra Strehle in Christiane Schäfer razkrivata preproste korake in recepte za zdravo, zadovoljno črevesje.
Sestavine
- 10 kobulov bezgovega cvetja
- 4 srednje veliki krompirji
- ½ porovega stebla
- 4 beli beluši
- 2 žlici masla
- 5 dl piščančje ali goveje jušne osnove
- 0,5 dl sladke smetane
- 4 žlice kisle smetane
- kozarec penine
- poper
- sol po potrebi
- bezgovi kobuli za okras
Postopek
Krompir, beluše in por očistimo in narežemo, v loncu na maslu vse prepražimo, prilijemo jušno osnovo in kuhamo 20 minut.
Posebej zmešamo sladko smetano in bezgovo cvetje, prelijemo k drugim sestavinam in na hitro prevremo. Juho dobro zmešamo z mešalnikom, po potrebi popramo in solimo. Nato kremno juho ohladimo, hladni dodamo kislo smetano ter prilijemo penino.
Priljubljeni recepti
Dušena divjačina s čilijem in čokolado
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom