© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Poletna hladna bezgova juha s penino

Poletna hladna bezgova juha s penino

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
poletna hladna bezgova juha s penino

Sestavine

  • 10 kobulov bezgovega cvetja
  • 4 srednje veliki krompirji
  • ½ porovega stebla
  • 4 beli beluši
  • 2 žlici masla
  • 5 dl piščančje ali goveje jušne osnove
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 4 žlice kisle smetane
  • kozarec penine
  • poper
  • sol po potrebi
  • bezgovi kobuli za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 10 kobulov bezgovega cvetja
  • 4 srednje veliki krompirji
  • ½ porovega stebla
  • 4 beli beluši
  • 2 žlici masla
  • 5 dl piščančje ali goveje jušne osnove
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 4 žlice kisle smetane
  • kozarec penine
  • poper
  • sol po potrebi
  • bezgovi kobuli za okras

Postopek

1

Krompir, beluše in por očistimo in narežemo, v loncu na maslu vse prepražimo, prilijemo jušno osnovo in kuhamo 20 minut. 

2

Posebej zmešamo sladko smetano in bezgovo cvetje, prelijemo k drugim sestavinam in na hitro prevremo. Juho dobro zmešamo z mešalnikom, po potrebi popramo in solimo. Nato kremno juho ohladimo, hladni dodamo kislo smetano ter prilijemo penino.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.