© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocvrti bezgovi cvetovi z medom

Klasika pomladi

Ocvrti bezgovi cvetovi z medom

Klasika pomladi

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bezgovi_cvetovi

Sestavine

  • 16 kobulov bezgovega cvetja
  • sončnično olje za cvrenje
  • 100 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlički koruznega škroba
  • 2 žlički rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1,75 dl gazirane mineralne vode
  • ščep soli

ko postrežemo

  • sladkor v prahu
  • med
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 16 kobulov bezgovega cvetja
  • sončnično olje za cvrenje
  • 100 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlički koruznega škroba
  • 2 žlički rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1,75 dl gazirane mineralne vode
  • ščep soli

ko postrežemo

  • sladkor v prahu
  • med

Postopek

1

Bezeg pustimo v socvetju in odrežemo samo peclje. Večjo skledo napolnimo z mrzlo vodo in vanjo pomakamo bezgove cvetove, da odstranimo morebitno umazanijo ali žuželke.

2

Vzamemo jih iz vode, otresemo in dobro osušimo. Večjo kozico do polovice napolnimo z oljem in ga segrejemo pri zmerni temperaturi, da doseže 180   °C (preverimo s termometrom)

3

Med segrevanjem olja v skledi zmešamo moko, škrob, sladkor in sol. Jajce razžvrkljamo skupaj z mineralno vodo. V sredini moke naredimo jamico in vanjo počasi vlijemo mokre sestavine. Ves čas stepamo z metlico, dokler sestavine niso zmešane, vendar je masa še vedno grudičasta. Testo bomo uporabili takoj.

4

Bezgove cvetove pomočimo v testo in jih po več hkrati spustimo v vroče olje. Cvremo jih od 30 sekund do 1 minuto, da postanejo zlate barve, nato pa jih s penovko poberemo iz kozice in odcedimo na kuhinjski brisači. Obilno jih potresemo s sladkorjem v prahu in pokapamo z malce medu. Postrežemo takoj, ko so še hrustljavi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.