Kaj boste skuhali danes?
Palačinke s sirovim nadevom
Po veliki noči se bi brez težav navadili na krepke pozne zajtrke, mar ne?
Palačinke s sirovim nadevom
Po veliki noči se bi brez težav navadili na krepke pozne zajtrke, mar ne?
Sestavine
- 350 g maskarponeja
- 1⁄2 majhnega šopka drobnjaka
- 150 g grojerja ali drugega trdega sira
- 8 palačink
- 350 g kuhane šunke ali dimljenega lososa
- sol in črni poper
Recept, zaradi katerega boste tatarski biftek pripravljali vse leto
Če obstaja jed, ki v Sloveniji vsako leto kraljuje decembrskim mizam, je to gotovo tatarski biftek.
Vse življenje že narobe kuhate testenine: to je napaka, ki jo delate
Večina nas testenine kuha narobe, premalo soljena voda in napačen čas kuhanja namreč uničita okus in teksturo. Odkrijte, kako jih skuhati, da bodo popolne.
Ima vaš tofu okus po šolski radirki? Naučite se ga pripraviti pravilno
Tofu lahko res hitro razočara. Izbrali ste ga z dobrimi nameni, da bi preizkusili nekaj novega, dobili pa presušene kocke, ki niso za nikamor. A odslej bo vse drugače.
Sestavine
- 350 g maskarponeja
- 1⁄2 majhnega šopka drobnjaka
- 150 g grojerja ali drugega trdega sira
- 8 palačink
- 350 g kuhane šunke ali dimljenega lososa
- sol in črni poper
Postopek
Drobnjak drobno narežemo in nastrgamo sir.
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Maskarpone premešamo, da se razrahlja, nato vanj vmešamo skoraj ves drobnjak (malo ga prihranimo za posip) in polovico sira ter obilno solimo in popramo.
Plitev pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko. Polovico vsake palačinke premažemo s kremo iz maskarponeja, ki jo obložimo s kuhano šunko (če uporabljamo lososa, na tej točki palačinke namažemo samo s kremo iz maskarponeja, z lososom pa jih obložimo, ko so pečene, tik preden jih postrežemo). Palačinke prepognemo čez polovico in nato še enkrat, da dobimo trikotnike. Preložimo jih na pekač in potresemo s preostalim sirom. Pečemo jih 15 minut oziroma tako dolgo, da se palačinke zlato zapečejo, sir pa se začne po malem napihovati. Potresemo z nekaj drobnjaka in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Leča z dimljenim tofujem
Leča in tofu - beljakovinska bomba, ki bo navdušila vegetarijance in druge zdrave jedce