
Palačinke s sirovim nadevom
Po veliki noči se bi brez težav navadili na krepke pozne zajtrke, mar ne?
Palačinke s sirovim nadevom
Po veliki noči se bi brez težav navadili na krepke pozne zajtrke, mar ne?

Sestavine
- 350 g maskarponeja
- 1⁄2 majhnega šopka drobnjaka
- 150 g grojerja ali drugega trdega sira
- 8 palačink
- 350 g kuhane šunke ali dimljenega lososa
- sol in črni poper

Sladko svetovno prvenstvo: se boste prijavili?
V Trevisu, rojstnem kraju tiramisuja, bo kmalu potekalo svetovno prvenstvo v tiramisuju, na katerem se bodo za naslov prvaka potegovali slaščičarji z vsega sveta.

Kuhinja revnih ima še kako bogate okuse
Cucina povera, ki se prevaja kot "kuhinja revnih", se nanaša na tradicionalne kuharske tehnike in recepte, ki izvirajo iz italijanskega podeželskega prebivalstva.

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.
Sestavine
- 350 g maskarponeja
- 1⁄2 majhnega šopka drobnjaka
- 150 g grojerja ali drugega trdega sira
- 8 palačink
- 350 g kuhane šunke ali dimljenega lososa
- sol in črni poper
Postopek
Drobnjak drobno narežemo in nastrgamo sir.
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Maskarpone premešamo, da se razrahlja, nato vanj vmešamo skoraj ves drobnjak (malo ga prihranimo za posip) in polovico sira ter obilno solimo in popramo.
Plitev pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko. Polovico vsake palačinke premažemo s kremo iz maskarponeja, ki jo obložimo s kuhano šunko (če uporabljamo lososa, na tej točki palačinke namažemo samo s kremo iz maskarponeja, z lososom pa jih obložimo, ko so pečene, tik preden jih postrežemo). Palačinke prepognemo čez polovico in nato še enkrat, da dobimo trikotnike. Preložimo jih na pekač in potresemo s preostalim sirom. Pečemo jih 15 minut oziroma tako dolgo, da se palačinke zlato zapečejo, sir pa se začne po malem napihovati. Potresemo z nekaj drobnjaka in postrežemo.