© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Palačinke s sirovim nadevom

Po veliki noči se bi brez težav navadili na krepke pozne zajtrke, mar ne?

Palačinke s sirovim nadevom

Po veliki noči se bi brez težav navadili na krepke pozne zajtrke, mar ne?

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 do 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Palačinke s sirovim nadevom

Sestavine

  • 350 g maskarponeja
  • 1⁄2 majhnega šopka drobnjaka
  • 150 g grojerja ali drugega trdega sira
  • 8 palačink
  • 350 g kuhane šunke ali dimljenega lososa
  • sol in črni poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 350 g maskarponeja
  • 1⁄2 majhnega šopka drobnjaka
  • 150 g grojerja ali drugega trdega sira
  • 8 palačink
  • 350 g kuhane šunke ali dimljenega lososa
  • sol in črni poper

Postopek

1

Drobnjak drobno narežemo in nastrgamo sir.

2

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Maskarpone premešamo, da se razrahlja, nato vanj vmešamo skoraj ves drobnjak (malo ga prihranimo za posip) in polovico sira ter obilno solimo in popramo.

3

Plitev pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko. Polovico vsake palačinke premažemo s kremo iz maskarponeja, ki jo obložimo s kuhano šunko (če uporabljamo lososa, na tej točki palačinke namažemo samo s kremo iz maskarponeja, z lososom pa jih obložimo, ko so pečene, tik preden jih postrežemo). Palačinke prepognemo čez polovico in nato še enkrat, da dobimo trikotnike. Preložimo jih na pekač in potresemo s preostalim sirom. Pečemo jih 15 minut oziroma tako dolgo, da se palačinke zlato zapečejo, sir pa se začne po malem napihovati. Potresemo z nekaj drobnjaka in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.