Kaj boste skuhali danes?
Spomladanska mineštra
Spomladanska mineštra
Sestavine
- 200 g mešane zelenjave (šparglji, mlada čebulica, grah)
- 7 dl vroče zelenjavne juhe
- 150 g kuhanih testenin
- 200 g kuhanega boba
- 3 žlice zelenega pesta
- sol
- poper
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 200 g mešane zelenjave (šparglji, mlada čebulica, grah)
- 7 dl vroče zelenjavne juhe
- 150 g kuhanih testenin
- 200 g kuhanega boba
- 3 žlice zelenega pesta
- sol
- poper
Postopek
Mešano zelenjavo damo v srednje veliko ponev in jo zalijemo z juho. Zavremo, nato pa ogenj zmanjšamo in kuhljamo tako dolgo, da se vsa zelenjava skuha; to naj bi trajalo okoli 3 minute. Solimo in popramo.
Vmešamo testenine (če uporabimo špagete, jih pred kuhanjem nalomimo na manjše kose), bob in žlico pesta. Segrejemo, nato pa razdelimo v postrežne krožnike in mineštri dodamo še preostali pesto.