
Spomladanska mineštra
Spomladanska mineštra

Sestavine
- 200 g mešane zelenjave (šparglji, mlada čebulica, grah)
- 7 dl vroče zelenjavne juhe
- 150 g kuhanih testenin
- 200 g kuhanega boba
- 3 žlice zelenega pesta
- sol
- poper

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 200 g mešane zelenjave (šparglji, mlada čebulica, grah)
- 7 dl vroče zelenjavne juhe
- 150 g kuhanih testenin
- 200 g kuhanega boba
- 3 žlice zelenega pesta
- sol
- poper
Postopek
Mešano zelenjavo damo v srednje veliko ponev in jo zalijemo z juho. Zavremo, nato pa ogenj zmanjšamo in kuhljamo tako dolgo, da se vsa zelenjava skuha; to naj bi trajalo okoli 3 minute. Solimo in popramo.
Vmešamo testenine (če uporabimo špagete, jih pred kuhanjem nalomimo na manjše kose), bob in žlico pesta. Segrejemo, nato pa razdelimo v postrežne krožnike in mineštri dodamo še preostali pesto.