Kaj boste skuhali danes?
Spomladanska zelenjavna juha
Lahka, zdrava, osvežilna in krepčilna
Spomladanska zelenjavna juha
Lahka, zdrava, osvežilna in krepčilna
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 večji ali 2 manjša pora
- 2 stebli zelene
- 2 krompirja
- 2 bučki
- 4 stroki česna
- 1 liter zelenjavne jušne osnove
- 250 g špargljev brez lesenih koncev
- 100 g svežega ali zamrznjenega graha
- 200 g izluščenega boba
- šopek nasekljane bazilike
- sol
- poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 večji ali 2 manjša pora
- 2 stebli zelene
- 2 krompirja
- 2 bučki
- 4 stroki česna
- 1 liter zelenjavne jušne osnove
- 250 g špargljev brez lesenih koncev
- 100 g svežega ali zamrznjenega graha
- 200 g izluščenega boba
- šopek nasekljane bazilike
- sol
- poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Postopek
Por temeljito operemo in narežemo, stebli zelene in šparglje nasekljamo. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Bučki razrežemo na 4 dele po dolžini, nato na rezine. Česen olupimo in nasekljamo. Po želji bobu odstranimo kožice.
V večji posodi segrejemo olje, dodamo por in zeleno ter na srednji temperaturi pražimo 4 minute, priložimo krompir in pražimo še 4 minute, nato dodamo bučke in česen. Na nizki temperaturi vse skupaj pražimo še 5 minut.
Prilijemo jušno osnovo in pokrito počasi kuhamo 10 minut. Dodamo šparglje, grah in bob ter kuhamo še 4 minute, da se zelenjava skuha. Primešamo nasekljano baziliko in začinimo s soljo in poprom. Posujemo z listi bazilike in postrežemo s kruhom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Narastek iz divjih gob in kostanja
Gobe, kostanj, korenovke in krompirjev pire bomo združili v slastni jesenski zloženki
Testenine z omako iz pečenih paprik
Solata z robidnicami, rdečo peso, kozjim sirom in makovimi krutoni
Pisana poznopoletna solata. Če nimate kozjega sira, vzemite feto.