© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Spomladanska zelenjavna juha

Lahka, zdrava, osvežilna in krepčilna

Spomladanska zelenjavna juha

Lahka, zdrava, osvežilna in krepčilna

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
summer vegetable minestroneMake It TonightEveryday

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 večji ali 2 manjša pora
  • 2 stebli zelene
  • 2 krompirja
  • 2 bučki
  • 4 stroki česna
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • 250 g špargljev brez lesenih koncev
  • 100 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 200 g izluščenega boba
  • šopek nasekljane bazilike
  • sol
  • poper
  • hrustljav kruh, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 večji ali 2 manjša pora
  • 2 stebli zelene
  • 2 krompirja
  • 2 bučki
  • 4 stroki česna
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • 250 g špargljev brez lesenih koncev
  • 100 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 200 g izluščenega boba
  • šopek nasekljane bazilike
  • sol
  • poper
  • hrustljav kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Por temeljito operemo in narežemo, stebli zelene in šparglje nasekljamo. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Bučki razrežemo na 4 dele po dolžini, nato na rezine. Česen olupimo in nasekljamo. Po želji bobu odstranimo kožice.

2

V večji posodi segrejemo olje, dodamo por in zeleno ter na srednji temperaturi pražimo 4 minute, priložimo krompir in pražimo še 4 minute, nato dodamo bučke in česen. Na nizki temperaturi vse skupaj pražimo še 5 minut.

3

Prilijemo jušno osnovo in pokrito počasi kuhamo 10 minut. Dodamo šparglje, grah in bob ter kuhamo še 4 minute, da se zelenjava skuha. Primešamo nasekljano baziliko in začinimo s soljo in poprom. Posujemo z listi bazilike in postrežemo s kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.