© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Spomladanska zelenjavna juha

Lahka, zdrava, osvežilna in krepčilna

Spomladanska zelenjavna juha

Lahka, zdrava, osvežilna in krepčilna

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
summer vegetable minestroneMake It TonightEveryday

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 večji ali 2 manjša pora
  • 2 stebli zelene
  • 2 krompirja
  • 2 bučki
  • 4 stroki česna
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • 250 g špargljev brez lesenih koncev
  • 100 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 200 g izluščenega boba
  • šopek nasekljane bazilike
  • sol
  • poper
  • hrustljav kruh, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 večji ali 2 manjša pora
  • 2 stebli zelene
  • 2 krompirja
  • 2 bučki
  • 4 stroki česna
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • 250 g špargljev brez lesenih koncev
  • 100 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 200 g izluščenega boba
  • šopek nasekljane bazilike
  • sol
  • poper
  • hrustljav kruh, ko postrežemo

Postopek

1

Por temeljito operemo in narežemo, stebli zelene in šparglje nasekljamo. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Bučki razrežemo na 4 dele po dolžini, nato na rezine. Česen olupimo in nasekljamo. Po želji bobu odstranimo kožice.

2

V večji posodi segrejemo olje, dodamo por in zeleno ter na srednji temperaturi pražimo 4 minute, priložimo krompir in pražimo še 4 minute, nato dodamo bučke in česen. Na nizki temperaturi vse skupaj pražimo še 5 minut.

3

Prilijemo jušno osnovo in pokrito počasi kuhamo 10 minut. Dodamo šparglje, grah in bob ter kuhamo še 4 minute, da se zelenjava skuha. Primešamo nasekljano baziliko in začinimo s soljo in poprom. Posujemo z listi bazilike in postrežemo s kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.