© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špargljeva juha

Zelo zelena in zelo okusna

Špargljeva juha

Zelo zelena in zelo okusna

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
asparagus soupour spring collectionin season

Sestavine

  • 20 g masla
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 350 g zelenih špargljev
  • 3 šalotke
  • 2 stroka česna
  • 2 veliki pesti špinačnih listov
  • 7 dl zelenjavne juhe
  • oljčno olje za pokapanje
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 20 g masla
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 350 g zelenih špargljev
  • 3 šalotke
  • 2 stroka česna
  • 2 veliki pesti špinačnih listov
  • 7 dl zelenjavne juhe
  • oljčno olje za pokapanje
  • sol
  • poper

Postopek

1

Špargljem odrežemo olesenele konce in jih narežemo na koščke. Vršičke špargljev pustimo cele. Šalotko in česen olupimo, šalotko narežemo na rezine, česen stremo.

2

V veliki kozici segrejemo žlico olja in maslo, da se speni. Dodamo špargljeve vršičke in jih nekaj minut pražimo, da se zmehčajo. Poberemo jih iz kozice in prihranimo.

3

V kozico dodamo šalotko, na koščke narezane šparglje in česen. Pražimo 5 do 10 minut, da se zelenjava zmehča, vendar ne potemni. Dodamo oprano špinačo, prilijemo zelenjavno osnovo, zavremo in nato zmešamo s paličnim mešalnikom.

4

Solimo in popramo, dodamo še malo vroče vode, če je juha pregosta, in jo razdelimo v krožnike. Vstavimo prihranjene špargljeve vršičke, pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo s črnim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.