
Polnovredni medeni kolač s hruškami
Preprosto sadno pecivo za vse priložnosti
Polnovredni medeni kolač s hruškami
Preprosto sadno pecivo za vse priložnosti

Sestavine
- 120 g masla
- 50 g medu
- 2 žlici češnjevega likerja
- nastrgana lupina ½ limone
- 3 jajca
- ščepec soli
- 130 g polnozrnate pšenične moke
- noževa konica pecilnega praška
- maslo in drobtine za pekač
- sladkor v prahu za posip
obloga
- 800 g zrelih, a čvrstih hrušk
- 100 g medu
- ščepec cimeta
- 2 žlici limonovega soka
- pinjole za posip

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 120 g masla
- 50 g medu
- 2 žlici češnjevega likerja
- nastrgana lupina ½ limone
- 3 jajca
- ščepec soli
- 130 g polnozrnate pšenične moke
- noževa konica pecilnega praška
- maslo in drobtine za pekač
- sladkor v prahu za posip
obloga
- 800 g zrelih, a čvrstih hrušk
- 100 g medu
- ščepec cimeta
- 2 žlici limonovega soka
- pinjole za posip
Postopek
Pekač namažemo z maslom in potresemo z drobtinami. Rumenjake ločimo od beljakov. Mlačno maslo močno penasto zmešamo z medom, likerjem in nastrgano limonovo lupino. Postopoma dodajamo rumenjake in spet penasto zmešamo.
Beljake s soljo stepemo v čvrst sneg. Moko s pecilnim praškom presejemo in s snegom previdno vmešamo v rumenjakovo zmes. Maso napolnimo v pripravljeni model in zgladimo površino.
Pečico segrejemo na 180 °C. Hruške olupimo, razpolovimo, odstranimo peščišča in narežemo na krhlje. Površino testa obložimo s hruškovimi krhlji, da so tesno drug ob drugem.
Medu dodamo cimet in limonov sok in mešanico segrejemo. Hruške prelijemo s toplo medeno mešanico in potresemo s pinjolami. V ogreti pečici pečemo približno 50 minut. Kolač naj se v pekaču ohladi, nato ga razrežemo na kose in potresemo s sladkorjem v prahu.