
Kaj boste skuhali danes?
Polnovredni medeni kolač s hruškami
Preprosto sadno pecivo za vse priložnosti
Polnovredni medeni kolač s hruškami
Preprosto sadno pecivo za vse priložnosti

Sestavine
- 120 g masla
- 50 g medu
- 2 žlici češnjevega likerja
- nastrgana lupina ½ limone
- 3 jajca
- ščepec soli
- 130 g polnozrnate pšenične moke
- noževa konica pecilnega praška
- maslo in drobtine za pekač
- sladkor v prahu za posip
obloga
- 800 g zrelih, a čvrstih hrušk
- 100 g medu
- ščepec cimeta
- 2 žlici limonovega soka
- pinjole za posip

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 120 g masla
- 50 g medu
- 2 žlici češnjevega likerja
- nastrgana lupina ½ limone
- 3 jajca
- ščepec soli
- 130 g polnozrnate pšenične moke
- noževa konica pecilnega praška
- maslo in drobtine za pekač
- sladkor v prahu za posip
obloga
- 800 g zrelih, a čvrstih hrušk
- 100 g medu
- ščepec cimeta
- 2 žlici limonovega soka
- pinjole za posip
Postopek
Pekač namažemo z maslom in potresemo z drobtinami. Rumenjake ločimo od beljakov. Mlačno maslo močno penasto zmešamo z medom, likerjem in nastrgano limonovo lupino. Postopoma dodajamo rumenjake in spet penasto zmešamo.
Beljake s soljo stepemo v čvrst sneg. Moko s pecilnim praškom presejemo in s snegom previdno vmešamo v rumenjakovo zmes. Maso napolnimo v pripravljeni model in zgladimo površino.
Pečico segrejemo na 180 °C. Hruške olupimo, razpolovimo, odstranimo peščišča in narežemo na krhlje. Površino testa obložimo s hruškovimi krhlji, da so tesno drug ob drugem.
Medu dodamo cimet in limonov sok in mešanico segrejemo. Hruške prelijemo s toplo medeno mešanico in potresemo s pinjolami. V ogreti pečici pečemo približno 50 minut. Kolač naj se v pekaču ohladi, nato ga razrežemo na kose in potresemo s sladkorjem v prahu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zvitki rostbifa s skuto in beluši
Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.
Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom
Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom
Smash burger
To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.