© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polnovredni medeni kolač s hruškami

Preprosto sadno pecivo za vse priložnosti

Polnovredni medeni kolač s hruškami

Preprosto sadno pecivo za vse priložnosti

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Birnen-Vollkornkuchengr. BildProd. 09/022002 07 23

Sestavine

  • 120 g masla
  • 50 g medu
  • 2 žlici češnjevega likerja
  • nastrgana lupina ½ limone
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • 130 g polnozrnate pšenične moke
  • noževa konica pecilnega praška
  • maslo in drobtine za pekač
  • sladkor v prahu za posip

obloga

  • 800 g zrelih, a čvrstih hrušk
  • 100 g medu
  • ščepec cimeta
  • 2 žlici limonovega soka
  • pinjole za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 120 g masla
  • 50 g medu
  • 2 žlici češnjevega likerja
  • nastrgana lupina ½ limone
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • 130 g polnozrnate pšenične moke
  • noževa konica pecilnega praška
  • maslo in drobtine za pekač
  • sladkor v prahu za posip

obloga

  • 800 g zrelih, a čvrstih hrušk
  • 100 g medu
  • ščepec cimeta
  • 2 žlici limonovega soka
  • pinjole za posip

Postopek

1

Pekač namažemo z maslom in potresemo z drobtinami. Rumenjake ločimo od beljakov. Mlačno maslo močno penasto zmešamo z medom, likerjem in nastrgano limonovo lupino. Postopoma dodajamo rumenjake in spet penasto zmešamo.

2

Beljake s soljo stepemo v čvrst sneg. Moko s pecilnim praškom presejemo in s snegom previdno vmešamo v rumenjakovo zmes. Maso napolnimo v pripravljeni model in zgladimo površino.

3

Pečico segrejemo na 180 °C. Hruške olupimo, razpolovimo, odstranimo peščišča in narežemo na krhlje. Površino testa obložimo s hruškovimi krhlji, da so tesno drug ob drugem.

4

Medu dodamo cimet in limonov sok in mešanico segrejemo. Hruške prelijemo s toplo medeno mešanico in potresemo s pinjolami. V ogreti pečici pečemo približno 50 minut. Kolač naj se v pekaču ohladi, nato ga razrežemo na kose in potresemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.