© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Polnovredni medeni kolač s hruškami

Preprosto sadno pecivo za vse priložnosti

Polnovredni medeni kolač s hruškami

Preprosto sadno pecivo za vse priložnosti

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Birnen-Vollkornkuchengr. BildProd. 09/022002 07 23

Sestavine

  • 120 g masla
  • 50 g medu
  • 2 žlici češnjevega likerja
  • nastrgana lupina ½ limone
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • 130 g polnozrnate pšenične moke
  • noževa konica pecilnega praška
  • maslo in drobtine za pekač
  • sladkor v prahu za posip

obloga

  • 800 g zrelih, a čvrstih hrušk
  • 100 g medu
  • ščepec cimeta
  • 2 žlici limonovega soka
  • pinjole za posip
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 120 g masla
  • 50 g medu
  • 2 žlici češnjevega likerja
  • nastrgana lupina ½ limone
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • 130 g polnozrnate pšenične moke
  • noževa konica pecilnega praška
  • maslo in drobtine za pekač
  • sladkor v prahu za posip

obloga

  • 800 g zrelih, a čvrstih hrušk
  • 100 g medu
  • ščepec cimeta
  • 2 žlici limonovega soka
  • pinjole za posip

Postopek

1

Pekač namažemo z maslom in potresemo z drobtinami. Rumenjake ločimo od beljakov. Mlačno maslo močno penasto zmešamo z medom, likerjem in nastrgano limonovo lupino. Postopoma dodajamo rumenjake in spet penasto zmešamo.

2

Beljake s soljo stepemo v čvrst sneg. Moko s pecilnim praškom presejemo in s snegom previdno vmešamo v rumenjakovo zmes. Maso napolnimo v pripravljeni model in zgladimo površino.

3

Pečico segrejemo na 180 °C. Hruške olupimo, razpolovimo, odstranimo peščišča in narežemo na krhlje. Površino testa obložimo s hruškovimi krhlji, da so tesno drug ob drugem.

4

Medu dodamo cimet in limonov sok in mešanico segrejemo. Hruške prelijemo s toplo medeno mešanico in potresemo s pinjolami. V ogreti pečici pečemo približno 50 minut. Kolač naj se v pekaču ohladi, nato ga razrežemo na kose in potresemo s sladkorjem v prahu.

Priljubljeni recepti

Zvitki rostbifa s skuto in beluši

Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.

45 min
Zahtevno

Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom

Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom

10 min
Enostavno

Veganska panakota

Ta veganska sladica je naravnost slastna!

20 min
Srednje zahtevno

Smash burger

To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.

40 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.