© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Spomladanski rezanci z limonovo omako

Spomladanski rezanci z limonovo omako

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spring vegetable tagliatelle with lemon and chive sauce

Sestavine

  • 450 g mešane zelene spomladanske zelenjave: stročji fižol, beluši, bob, grah …
  • 400 g rezancev
  • 1 limona
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 žlice narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
  • parmezanovi ostružki, ko postrežemo

Sestavine

  • 450 g mešane zelene spomladanske zelenjave: stročji fižol, beluši, bob, grah …
  • 400 g rezancev
  • 1 limona
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 žlice narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
  • parmezanovi ostružki, ko postrežemo

Postopek

1

Zelenjavo očistimo, operemo in, če je potrebno, narežemo. Rezance skuhamo v zadostni količini slane vode po navodilih z embalaže. Zadnjih 5 minut kuhanja vodi dodamo še vso zelenjavo.

2

Medtem nastrgamo lupino polovice limone in iz cele iztisnemo sok. Skupaj z gorčico, oljem in malo črnega popra ga damo v malo ponev in rahlo segrejemo, da dobimo gladko omako.

3

Testenine in zelenjavo odcedimo, 4 žlice vode, v kateri so se testenine kuhale, pa dodamo limonovi omaki. Testenine z zelenjavo damo nazaj v posodo, omako segrejemo, ji dodamo skoraj ves drobnjak in jo prelijemo po testeninah. Vse skupaj nežno premešamo, razdelimo na 4 krožnike in vsakega po vrhu posujemo z malo popra, parmezana in prihranjenega drobnjaka.

Priljubljeni recepti

Ješprenjka ali skuha

Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike

Enostavno

Narastek iz mletega govejega mesa z rozinami

Južnoafriški bobotie

1 h 10 min
Enostavno

Pomarančna smetanova sladica z viskijem

Ravno prav sladka sladica za božično večerjo.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.