Kaj boste skuhali danes?
Spomladanski rezanci z limonovo omako
Spomladanski rezanci z limonovo omako
Sestavine
- 450 g mešane zelene spomladanske zelenjave: stročji fižol, beluši, bob, grah …
- 400 g rezancev
- 1 limona
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice narezanega drobnjaka
- sol
- poper
- parmezanovi ostružki, ko postrežemo
Ko praznuje vino
Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.
Kako shraniti kaki, da lepo omedi
Spoznajte, kako pravilno shraniti kaki, da se lepo omehča in razvije svojo značilno, medeno sladkost.
Super ideje za martinovo pojedino v zadnjem hipu
Tudi v zadnjem hipu lahko pripravite pravo martinovo pojedino – okusno, domačo in brez zapletov. Zbrali smo nekaj idej, s katerimi boste navdušili goste.
Sestavine
- 450 g mešane zelene spomladanske zelenjave: stročji fižol, beluši, bob, grah …
- 400 g rezancev
- 1 limona
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice narezanega drobnjaka
- sol
- poper
- parmezanovi ostružki, ko postrežemo
Postopek
Zelenjavo očistimo, operemo in, če je potrebno, narežemo. Rezance skuhamo v zadostni količini slane vode po navodilih z embalaže. Zadnjih 5 minut kuhanja vodi dodamo še vso zelenjavo.
Medtem nastrgamo lupino polovice limone in iz cele iztisnemo sok. Skupaj z gorčico, oljem in malo črnega popra ga damo v malo ponev in rahlo segrejemo, da dobimo gladko omako.
Testenine in zelenjavo odcedimo, 4 žlice vode, v kateri so se testenine kuhale, pa dodamo limonovi omaki. Testenine z zelenjavo damo nazaj v posodo, omako segrejemo, ji dodamo skoraj ves drobnjak in jo prelijemo po testeninah. Vse skupaj nežno premešamo, razdelimo na 4 krožnike in vsakega po vrhu posujemo z malo popra, parmezana in prihranjenega drobnjaka.