© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Spomladanski rezanci z limonovo omako

Spomladanski rezanci z limonovo omako

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spring vegetable tagliatelle with lemon and chive sauce

Sestavine

  • 450 g mešane zelene spomladanske zelenjave: stročji fižol, beluši, bob, grah …
  • 400 g rezancev
  • 1 limona
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 žlice narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
  • parmezanovi ostružki, ko postrežemo
martinovo vino.jpg

Ko praznuje vino

Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.

Sestavine

  • 450 g mešane zelene spomladanske zelenjave: stročji fižol, beluši, bob, grah …
  • 400 g rezancev
  • 1 limona
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 žlice narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
  • parmezanovi ostružki, ko postrežemo

Postopek

1

Zelenjavo očistimo, operemo in, če je potrebno, narežemo. Rezance skuhamo v zadostni količini slane vode po navodilih z embalaže. Zadnjih 5 minut kuhanja vodi dodamo še vso zelenjavo.

2

Medtem nastrgamo lupino polovice limone in iz cele iztisnemo sok. Skupaj z gorčico, oljem in malo črnega popra ga damo v malo ponev in rahlo segrejemo, da dobimo gladko omako.

3

Testenine in zelenjavo odcedimo, 4 žlice vode, v kateri so se testenine kuhale, pa dodamo limonovi omaki. Testenine z zelenjavo damo nazaj v posodo, omako segrejemo, ji dodamo skoraj ves drobnjak in jo prelijemo po testeninah. Vse skupaj nežno premešamo, razdelimo na 4 krožnike in vsakega po vrhu posujemo z malo popra, parmezana in prihranjenega drobnjaka.

Priljubljeni recepti

Zajčki za zajtrk

1 h 20 min
Enostavno

Piščanec z rožmarinom v paradižnikovi omaki

Pišče iz enega lonca po italijansko

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.