
Kaj boste skuhali danes?
Spomladanski rezanci z limonovo omako
Spomladanski rezanci z limonovo omako

Sestavine
- 450 g mešane zelene spomladanske zelenjave: stročji fižol, beluši, bob, grah …
- 400 g rezancev
- 1 limona
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice narezanega drobnjaka
- sol
- poper
- parmezanovi ostružki, ko postrežemo

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 450 g mešane zelene spomladanske zelenjave: stročji fižol, beluši, bob, grah …
- 400 g rezancev
- 1 limona
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice narezanega drobnjaka
- sol
- poper
- parmezanovi ostružki, ko postrežemo
Postopek
Zelenjavo očistimo, operemo in, če je potrebno, narežemo. Rezance skuhamo v zadostni količini slane vode po navodilih z embalaže. Zadnjih 5 minut kuhanja vodi dodamo še vso zelenjavo.
Medtem nastrgamo lupino polovice limone in iz cele iztisnemo sok. Skupaj z gorčico, oljem in malo črnega popra ga damo v malo ponev in rahlo segrejemo, da dobimo gladko omako.
Testenine in zelenjavo odcedimo, 4 žlice vode, v kateri so se testenine kuhale, pa dodamo limonovi omaki. Testenine z zelenjavo damo nazaj v posodo, omako segrejemo, ji dodamo skoraj ves drobnjak in jo prelijemo po testeninah. Vse skupaj nežno premešamo, razdelimo na 4 krožnike in vsakega po vrhu posujemo z malo popra, parmezana in prihranjenega drobnjaka.