© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Spomladanski rezanci z limonovo omako

Spomladanski rezanci z limonovo omako

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spring vegetable tagliatelle with lemon and chive sauce

Sestavine

  • 450 g mešane zelene spomladanske zelenjave: stročji fižol, beluši, bob, grah …
  • 400 g rezancev
  • 1 limona
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 žlice narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
  • parmezanovi ostružki, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 450 g mešane zelene spomladanske zelenjave: stročji fižol, beluši, bob, grah …
  • 400 g rezancev
  • 1 limona
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 žlice narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
  • parmezanovi ostružki, ko postrežemo

Postopek

1

Zelenjavo očistimo, operemo in, če je potrebno, narežemo. Rezance skuhamo v zadostni količini slane vode po navodilih z embalaže. Zadnjih 5 minut kuhanja vodi dodamo še vso zelenjavo.

2

Medtem nastrgamo lupino polovice limone in iz cele iztisnemo sok. Skupaj z gorčico, oljem in malo črnega popra ga damo v malo ponev in rahlo segrejemo, da dobimo gladko omako.

3

Testenine in zelenjavo odcedimo, 4 žlice vode, v kateri so se testenine kuhale, pa dodamo limonovi omaki. Testenine z zelenjavo damo nazaj v posodo, omako segrejemo, ji dodamo skoraj ves drobnjak in jo prelijemo po testeninah. Vse skupaj nežno premešamo, razdelimo na 4 krožnike in vsakega po vrhu posujemo z malo popra, parmezana in prihranjenega drobnjaka.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.