
Krepka grahova juha
Okusna grahova juha, ki jo lahko pripravite tudi iz zamrznjenega graha
Krepka grahova juha
Okusna grahova juha, ki jo lahko pripravite tudi iz zamrznjenega graha

Najboljše je, kadar je dobro tudi zdravo, to pa nedvomno drži za to okusno juho iz stročnic in bazilike.
Sestavine
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 5 šalotk
- 1 srce stebelne zelene
- 3 stroki česna
- 3 pori
- 400 g zamrznjenega graha
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 3 pesti bazilikinih listov
- sol
- poper
- malo ekstra deviškega oljčnega olja in mladi grahovi poganjki (po želji), ko postrežemo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 5 šalotk
- 1 srce stebelne zelene
- 3 stroki česna
- 3 pori
- 400 g zamrznjenega graha
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 3 pesti bazilikinih listov
- sol
- poper
- malo ekstra deviškega oljčnega olja in mladi grahovi poganjki (po želji), ko postrežemo
Postopek
Šalotke olupimo, razpolovimo in narežemo na rezine. Stebelno zeleno tudi narežemo na rezine. Česen olupimo in sesekljamo. Por očistimo, razpolovimo, dobro operemo pod tekočo vodo in narežemo na tanke rezine.
V veliki kozici na srednjem ognju segrejemo oljčno olje in pražimo šalotko, zeleno in česen 4 do 5 minut, da se zelenjava zmehča. Med praženjem zelenjavo pogosto premešamo. Dodamo por, solimo, popramo in pražimo še 4 do 5 minut. Nato vmešamo grah, prilijemo osnovo in zavremo. Kuhamo toliko časa, da se grah skuha (7 do 10 minut).
Pol juhe preložimo v drugo posodo, dodamo baziliko in zelenjavo s paličnim mešalnikom zmešamo v grob pire. Vrnemo jo v kozico in zmešamo z drugo polovico juhe. Na krožnikih grahovo juho pokapljamo z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja, jo okrasimo z mladim grahovim poganjkom (če je sezona rasti graha) in postrežemo s hrustljavim kruhom.