 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
 
    Sestavine
- 400 g špinače
- 5 velikih jajc
- 200 g pretlačene skute
- 3 žlice moke
- ¼ žličke pecilnega praška
- 150 g kremnega sira s česnom in zelišči
- drobno nariban parmezan za posip
- 10–12 na soncu sušenih paradižnikov
- sol
- poper
 
        
            
            Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
 
        
            
            Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
 
        
            
            Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 400 g špinače
- 5 velikih jajc
- 200 g pretlačene skute
- 3 žlice moke
- ¼ žličke pecilnega praška
- 150 g kremnega sira s česnom in zelišči
- drobno nariban parmezan za posip
- 10–12 na soncu sušenih paradižnikov
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Nizek pekač obložimo s papirjem za peko. Rumenjake ločimo od beljakov. Špinačo operemo, odcedimo, jo stresemo v veliko ponev ali kozico, pokrijemo s pokrovko in segrevamo, da uplahne. Ko se nekoliko ohladi, jo ožmemo in iz nje iztisnemo čim več tekočine. Damo jo v mešalnik, dodamo rumenjake, žlico skute, moko, zmešano s pecilnim praškom, ter solimo in popramo. Poženemo strojček, da se sestavine fino sesekljajo in dobro premešajo.
Beljake stepemo v čvrst sneg in vmešamo v špinačno zmes, nato maso enakomerno razmažemo po pekaču. Pečemo 12 do 15 minut, da je masa čvrsta na otip.
Medtem preostalo skuto vmešamo v kremni sir in dobro stepemo. Sušene paradižnike narežemo na koščke. Kos papirja za peko položimo na delovno površino in ga posujemo z malo parmezana.
Špinačno testo za rulado zvrnemo na papir, posut s parmezanom, in odluščimo papir, na katerem se je peklo. Testo premažemo s sirno mešanico in povrh posujemo koščke sušenega paradižnika. S pomočjo papirja za peko rulado zvijemo, nato jo narežemo in takoj postrežemo.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        