Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki

Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Oznake
špinača kremin sir Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 400 g špinače
  • 5 velikih jajc
  • 200 g pretlačene skute
  • 3 žlice moke
  • ¼ žličke pecilnega praška
  • 150 g kremnega sira s česnom in zelišči
  • drobno nariban parmezan za posip
  • 10–12 na soncu sušenih paradižnikov
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 400 g špinače
  • 5 velikih jajc
  • 200 g pretlačene skute
  • 3 žlice moke
  • ¼ žličke pecilnega praška
  • 150 g kremnega sira s česnom in zelišči
  • drobno nariban parmezan za posip
  • 10–12 na soncu sušenih paradižnikov
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Nizek pekač obložimo s papirjem za peko. Rumenjake ločimo od beljakov. Špinačo operemo, odcedimo, jo stresemo v veliko ponev ali kozico, pokrijemo s pokrovko in segrevamo, da uplahne. Ko se nekoliko ohladi, jo ožmemo in iz nje iztisnemo čim več tekočine. Damo jo v mešalnik, dodamo rumenjake, žlico skute, moko, zmešano s pecilnim praškom, ter solimo in popramo. Poženemo strojček, da se sestavine fino sesekljajo in dobro premešajo.

2

Beljake stepemo v čvrst sneg in vmešamo v špinačno zmes, nato maso enakomerno razmažemo po pekaču. Pečemo 12 do 15 minut, da je masa čvrsta na otip.

3

Medtem preostalo skuto vmešamo v kremni sir in dobro stepemo. Sušene paradižnike narežemo na koščke. Kos papirja za peko položimo na delovno površino in ga posujemo z malo parmezana.

4

Špinačno testo za rulado zvrnemo na papir, posut s parmezanom, in odluščimo papir, na katerem se je peklo. Testo premažemo s sirno mešanico in povrh posujemo koščke sušenega paradižnika. S pomočjo papirja za peko rulado zvijemo, nato jo narežemo in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.