Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
polpeti
- 200 g sveže tunine
- 1 strok česna
- majhen košček svežega ingverja
- pest lističev koriandra ali peteršilja
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 bombici za burgerje
- solatni listi
- rezine paradižnika
- rezine avokada
Brez teh piškotov ni praznikov
Vaniljevi rogljički so nepogrešljiv del prazničnih dni, v nežno masleno maso pa moramo nujno zamesiti ščep nostalgije.
Krepke jedi na žlico, pripravljene v 1 uri
Ko se vreme poigra z našo energijo, prijajo jedi bogatih okusov. Izbrali smo krepke juhe in enolončnice, pripravljene v manj kot eni uri.
To je recept za najbolj hrustljave kompirjeve pogačice
Tem pogačicam se pač ni moč upreti. Zunaj so hrustljave, znotraj sočne - kdor jih pokusi, se ne more več ustaviti. Trik je v škrobni vodi, ki navadno konča v odtoku.
Sestavine
polpeti
- 200 g sveže tunine
- 1 strok česna
- majhen košček svežega ingverja
- pest lističev koriandra ali peteršilja
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 bombici za burgerje
- solatni listi
- rezine paradižnika
- rezine avokada
Postopek
Tunino narežemo na drobne koščke; režemo tako dolgo, da je meso grobo sesekljano. Česen drobno sesekljamo, ingver olupimo in drobno sesekljamo, koriander ali peteršilj prav tako nasekljamo. Tunino damo v skledo, dodamo česen, ingver, sojino omako in koriander ali peteršilj ter narahlo zmešamo. Oblikujemo 2 polpeta, ju položimo na krožnik in damo v zamrzovalnik za 10 minut, da se učvrstita.
V oplasteni ponvi segrejemo olje in na njem pečemo polpeta 1 do 2 minuti na vsaki strani oziroma toliko časa, da sta pečena, kot nam je všeč. Bombici prerežemo in ju opečemo, nato pa vanju damo polpeta, solato, paradižnik in avokado.
Peka tunine
Tunino spečemo do stopnje, ki nam je všeč. Če želimo sočne polpete, ki so na sredini še rožnati, jih pečemo 1 minuto na vsaki strani na zmernem ognju.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Veganske palačinke s paradižnikom in šampinjoni
Veganske slane palačinke, ki navdušujejo vse!