
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
polpeti
- 200 g sveže tunine
- 1 strok česna
- majhen košček svežega ingverja
- pest lističev koriandra ali peteršilja
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 bombici za burgerje
- solatni listi
- rezine paradižnika
- rezine avokada

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
polpeti
- 200 g sveže tunine
- 1 strok česna
- majhen košček svežega ingverja
- pest lističev koriandra ali peteršilja
- 1 žlica sojine omake
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 bombici za burgerje
- solatni listi
- rezine paradižnika
- rezine avokada
Postopek
Tunino narežemo na drobne koščke; režemo tako dolgo, da je meso grobo sesekljano. Česen drobno sesekljamo, ingver olupimo in drobno sesekljamo, koriander ali peteršilj prav tako nasekljamo. Tunino damo v skledo, dodamo česen, ingver, sojino omako in koriander ali peteršilj ter narahlo zmešamo. Oblikujemo 2 polpeta, ju položimo na krožnik in damo v zamrzovalnik za 10 minut, da se učvrstita.
V oplasteni ponvi segrejemo olje in na njem pečemo polpeta 1 do 2 minuti na vsaki strani oziroma toliko časa, da sta pečena, kot nam je všeč. Bombici prerežemo in ju opečemo, nato pa vanju damo polpeta, solato, paradižnik in avokado.
Peka tunine
Tunino spečemo do stopnje, ki nam je všeč. Če želimo sočne polpete, ki so na sredini še rožnati, jih pečemo 1 minuto na vsaki strani na zmernem ognju.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dvakrat pečena svinjska potrebušina in žametna omaka iz čebule in jabolk
Vaše brbončice še niso okusile kaj tako slastnega!
Vaniljev medeni jogurt z malinami
Tunin namaz s kaprami
Tunin namaz diši po morju. Pričarajte si obučtek ležernega poletnega poznega zajtrka na dopustu v vseh letnih časih.