
Kaj boste skuhali danes?
Nadevan paradižnik s špinačo in ovčjim sirom
Nadevan paradižnik s špinačo in ovčjim sirom

Sestavine
- 4 srednje debeli čvrsti paradižniki
- 300 g špinače
- sol
- 3 žlice oljčnega olja
- ½ drobno nasekljane čebule
- 2 drobno nasekljana stroka česna
- 100 g ovčjega sira (feta)
- 1 jajce
- ½ žličke origana
- ½ žličke timijana
- muškat
- poper

Ta jesenska juha s tortelini bo postala vaša nova najljubša
TikTok je dobil novo jesensko uspešnico – juho s tortelini, ki spominja na lazanjo! Kremasta, dišeča in neverjetno tolažilna jed, popolna za hladne dni.

Knedlci, žličniki, špaclni … kaj boste zakuhali danes?
Rezanci, fritati, zlate kroglice, seveda, a ko zadiši po domači juhi, ne gre brez rahlih žličnikov.

Vlečeno testo brez lukenj za popolne zavitke
Odslej ne boste več imeli izgovorov: odkrivamo trike in zares podrobno popisane korake za domače vlečeno testo, ki je prožno, voljno in se pri raztezanju ne trga.
Sestavine
- 4 srednje debeli čvrsti paradižniki
- 300 g špinače
- sol
- 3 žlice oljčnega olja
- ½ drobno nasekljane čebule
- 2 drobno nasekljana stroka česna
- 100 g ovčjega sira (feta)
- 1 jajce
- ½ žličke origana
- ½ žličke timijana
- muškat
- poper
Postopek
Paradižnikom odrežemo pokrove in z žlico postrgamo sredico tako, da pustimo pol centimetra debel rob.
Neožeto špinačo damo v kozico in posolimo. V pokriti posodi jo pustimo na blagem ognju približno 2 minuti, da upade. Potem jo stresemo na cedilo in dobro odcedimo.
V ponvi segrejemo žlico in pol oljčnega olja in na njem čebulo do mehkega podušimo. Dodamo česen in na hitro popražimo. Nato vmešamo špinačo in močno segrejemo.
V skledi zmešamo špinačo z ovčjim sirom, jajcem, baziliko, timijanom in muškatom; začinimo s soljo in poprom.
Izdolbene paradižnike napolnimo s pripravljenim nadevom in pokrijemo s pokrovčki. Primeren manjši model namažemo z oljčnim oljem, zložimo vanj nadevane paradižnike, jih pokapamo z oljčnim oljem in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 20 minut. S špinačo in ovčjim sirom polnjeni paradižniki teknejo tako vroči kot tudi hladni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušeno rdeče zelje z jabolki
Pilav – riž s piščancem in zelenjavo
Pilav je orientalska različica rižote, najpogosteje z mesom.
Fižolovi mafini s korenčkom in orehi
Belokranjska pogača
Belokranjska pogača je tradicionalna slovenska jed, ki ne sme utoniti v pozabo