
Špargljevi ocvrtki s čemaževo skuto
Špargljevi ocvrtki s čemaževo skuto

Sestavine
- 400 g belih in zelenih špargljev (olupljenih in drobno narezanih)
- 100 g korenčka
- 100 g pora
- 4 žlice moke
- 2 jajci
- 1 žlička karijevega praška
- olje za peko
čemaževa skuta
- sol
- poper
- 250 g pretlačene skute (z 10 % maščobe)
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 10 listov čemaža (drobno narezanih)

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 400 g belih in zelenih špargljev (olupljenih in drobno narezanih)
- 100 g korenčka
- 100 g pora
- 4 žlice moke
- 2 jajci
- 1 žlička karijevega praška
- olje za peko
čemaževa skuta
- sol
- poper
- 250 g pretlačene skute (z 10 % maščobe)
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 10 listov čemaža (drobno narezanih)
Postopek
Korenček ostrgamo in narežemo na drobne koščke. Por po dolgem razpolovimo, operemo in prav tako narežemo na koščke. Zelenjavi dodamo moko, jajca, sol, poper in karijev prašek ter dobro zmešamo.
V teflonski ponvi segrejemo malo olja. Z žlico zajemamo pripravljeno maso, jo polagamo na vročo maščobo, nekoliko sploščimo in ocvrtke na obeh straneh hrustljavo spečemo. Poberemo jih iz ponve in prihranimo na toplem.
Vse sestavine za čemaževo skuto dobro zmešamo, po okusu začinimo in ponudimo s špargljevimi ocvrtki.