© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špargljevi ocvrtki s čemaževo skuto

Špargljevi ocvrtki s čemaževo skuto

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Spargelküchlein mit Bärlauchsauce

Sestavine

  • 400 g belih in zelenih špargljev (olupljenih in drobno narezanih)
  • 100 g korenčka
  • 100 g pora
  • 4 žlice moke
  • 2 jajci
  • 1 žlička karijevega praška
  • olje za peko

čemaževa skuta

  • sol
  • poper
  • 250 g pretlačene skute (z 10 % maščobe)
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • 10 listov čemaža (drobno narezanih)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g belih in zelenih špargljev (olupljenih in drobno narezanih)
  • 100 g korenčka
  • 100 g pora
  • 4 žlice moke
  • 2 jajci
  • 1 žlička karijevega praška
  • olje za peko

čemaževa skuta

  • sol
  • poper
  • 250 g pretlačene skute (z 10 % maščobe)
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • 10 listov čemaža (drobno narezanih)

Postopek

1

Korenček ostrgamo in narežemo na drobne koščke. Por po dolgem razpolovimo, operemo in prav tako narežemo na koščke. Zelenjavi dodamo moko, jajca, sol, poper in karijev prašek ter dobro zmešamo.

2

V teflonski ponvi segrejemo malo olja. Z žlico zajemamo pripravljeno maso, jo polagamo na vročo maščobo, nekoliko sploščimo in ocvrtke na obeh straneh hrustljavo spečemo. Poberemo jih iz ponve in prihranimo na toplem.

3

Vse sestavine za čemaževo skuto dobro zmešamo, po okusu začinimo in ponudimo s špargljevimi ocvrtki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.